ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ! ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ !


Προειδοποιήσεις των Λιμενικών.

Η νησίδα Λαδόξερα ή Ζουράφα που βρίσκεται ανατολικά της Σαμοθράκης, το 2016 ουκ ολίγες φορές βρέθηκε στο επίκεντρο εξαιτίας των παραβιάσεων στη θαλάσσια περιοχή. Μια νησίδα που χαρακτηρίζεται ως ζωτικής αξίας με τεράστια εθνική σημασία λόγω της γεωγραφικής της θέσης.

Εμείς επικοινωνήσαμε με τον Πρόεδρο των Λιμενικών Θράκης κ. Αθανάσιο Ζησίδη για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και μας δήλωσε τα εξής:

«Οι παραβιάσεις αποτελούν καθημερινό φαινόμενο στη θαλάσσια περιοχή της Ζουράφας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται όλα αυτά τα προβλήματα με τους Έλληνες αλιείς. Από την πλευρά μας γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες σε πλαίσια πάντα φιλικά.

Εφιστούμε την προσοχή για τη σωστή φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων και προσπαθούμε να πείσουμε την ηγεσία μας στο να ενισχύσει την περιοχή μας με τα κατάλληλα μέσα και ανθρώπινο δυναμικό και ίσως τη συνδρομή μεγαλύτερου σκάφους (πολεμικού) για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε.

Προφανώς οι Τούρκοι εφαρμόζουν την τακτική της τεχνητής έντασης που στην παρούσα φάση τους βολεύει για να μπορέσουν να διαχειριστούν τα εσωτερικά τους προβλήματα και έτσι δεν πρέπει να υπάρχουν λόγοι ανησυχίας».

Η νησίδα Ζουράφα όπου υπάρχει τοποθετημένος ένας φάρος βρίσκεται 22 ναυτικά μίλια από την Αλεξανδρούπολη και έχει μεγάλη γεωστρατηγική σημασία.








ΠΗΓΗ: hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...