ANHΣΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ! Μεγάλη σεισμική δραστηριότητα στη χώρα μας !


Μεγάλη σεισμική δραστηριότητα έχει σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας μεταξύ αυτών και δόνηση 4,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που έλαβε χώρα λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Πύλου.Όπως αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χλμ.

Οι επιστήμονες που παρακολουθούν την σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών καθώς είναι ιδιαίτετα αυξημένη ειδικότερα μετά τους πρόσφατους σεισμούς σε Ιωάννινα, Κιλκίς, αλλά ακόμη και τον μεγάλο σεισμό στην Ιταλία κάτι που προκαλεί ανησυχία στους επιστήμονες.

‘’Η Ελλάδα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ένα σεισμό της τάξης των 6 έως 6,5 βαθμών, αλλά σε περίπτωση πιο ισχυρού σεισμού θα χρειαστούμε βοήθεια από το εξωτερικό’’, ανέφερε ο καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας και πρόεδρος Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας.

Σεισμοί πάνω από 3 Ρίχτερ που κατεγράφηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2016:


Σεισμοί πάνω από 5 Ρίχτερ που κατεγράφηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2016:










ΠΗΓΗ: voicenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...