Νέο σκάνδαλο ! Tέως πάπας Βενέδικτος: «Γκέι λόμπι επηρέαζε τις αποφάσεις του Βατικανού» !


Μια σοβαρή καταγγελία φέρεται να κάνει ο τέως πάπας, ο Βενέδικτος: Οπως λέει στα απομνημονεύματά του, ένα «γκέι λόμπι» προσπαθούσε να επηρεάσει τις αποφάσεις του Βατικανού. Αυτό αποκαλύπτει δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera.

Το βιβλίο, με τίτλο «Οι Τελευταίες Συζητήσεις», αναμένεται να εκδοθεί στις 9 Σεπτεμβρίου και θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ένας πρώην πάπας αξιολογεί τη θητεία του στην κορυφή της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Η «Corriere della Sera» έχει εξασφαλίσει τα ιταλικά δικαιώματα προδημοσίευσης αποσπασμάτων του έργου και έχει πρόσβαση στο κείμενο του Βενέδικτου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρώην ποντίφικας, που παραιτήθηκε το 2013 επικαλούμενος λόγους υγείας, υποστηρίζει ότι ένα «γκέι λόμπι» που αποτελούνταν από τέσσερα ή πέντε άτομα επιδίωκε να ασκήσει επιρροή στο Βατικανό.

Ο Βενέδικτος φέρεται να ισχυρίζεται ότι κατόρθωσε να «διαλύσει» αυτή την ομάδα.

Την περίοδο της παραίτησης του Βενέδικτου, ιταλικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι ο πάπας είχε δεχτεί πιέσεις ώστε να εγκαταλείψει το θώκο του.

Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Corriere della Sera», ο Βενέδικτος απορρίπτει ότι «εκβιασμοί ή πιέσεις» ήταν η αιτία πίσω από την απόφασή του να γίνει ο πρώτος πάπας που παραιτήθηκε τους τελευταίους έξι αιώνες.

Μετά την παραίτησή του, ο Βενέδικτος κατοικεί σε ένα πρώην μοναστήρι στους κήπους του Βατικανού.

Πρόκειται για την πρώτη παραίτηση Πάπα μετά από 600 χρόνια και συνεπώς δεν είναι τυπική διαδικασία.

 Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Republica ο Βενέδικτος αποφάσισε να αποσυρθεί καθώς αναφορές, εκθέσεις και φήμες τον εμφανίζουν εμπλεκόμενο με ένα λόμπι ομοφυλοφίλων, την ώρα που βγαίνουν στοιχεία στην επιφάνεια για τη διαφθορά,.

Ο Βενέδικτος ζήτησε από τους συμβούλους του να εκπονήσουν μια έκθεση για μια σειρά θεμάτων στο Βατικανό, μετά το σκάνδαλο με τα Vatileaks, όπου απόρρητες και ιδιαίτερα ευαίσθητες πληροφορίες είδαν το φως της Δημοσιότητας.

Τα όσα περιγράφονται στην μεγέθους 30 σελίδων έκθεση ενίσχυσαν την απόφαση του Βενέδικτου να παραιτηθεί.

Σύμφωνα με την πρώτη σε κυκλοφορία ιταλική εφημερίδα στην έκθεση περιγράφονταν διαπλοκές και ίντριγκες καθώς και η αυξημένη επιρροή ενός γκέι λόμπι προς τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Yπενθυμίζουμε τις δηλώσεις του πάπα Φραγκίσκου πριν λίγες ημέρες:

«Πιστεύω ότι η Εκκλησία πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τους ομοφυλόφιλους», δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος κατά την πτήση επιστροφής από το Γιερεβάν προς την Ρώμη.

«Πιστεύω πως η Εκκλησία όχι μόνο πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τους ομοφυλόφιλους, αλλά και από τους φτωχούς, από τις γυναίκες που ήταν θύματα βιασμού, από τα παιδιά τα οποία τυχαίνουν εκμετάλλευσης στην εργασία και επειδή ευλόγησε τόσα όπλα».

Αναφερόμενος, ειδικότερα, στη σχέση της Εκκλησίας με τους ομοφυλόφιλους, πρόσθεσε: «Το είπα κατά το πρώτο μου ταξίδι και το επαναλαμβάνω.

 Επαναλαμβάνω, μάλλον, την Κατήχηση της Καθολικής Εκκλησίας: οι ομοφυλόφιλοι δεν πρέπει να είναι θύματα διακρίσεων, πρέπει να τους σεβόμαστε, μπορούμε να τους συνοδεύσουμε με την ποιμαντική μας δράση. 

Μπορεί να καταδικασθεί κάποια προσβλητική προς τους άλλους παρέμβαση.

Αλλά το θέμα είναι ότι έναν τέτοιον άνθρωπο, ο οποίος έχει καλή θέληση και αναζητεί τον Θεό, ποιοι είμαστε εμείς για να κρίνουμε;






ΠΗΓΗ: pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...