Η Τερέζα Μέι οπαδός του Bremain θα διαχειριστεί το Brexit: Aναλαμβάνει πρωθυπουργός της Βρετανίας την Τετάρτη !


Με μια σύντομη ανακοίνωσή έξω από την πρωθυπουργική κατοικία στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, ο απερχόμενος Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, ενημέρωσε ότι θα συναντηθεί με τη Βασίλισσα την Τετάρτη ώστε να παραιτηθεί από πρωθυπουργός.

H Τερέζα Μέι θα είναι η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας την Τετάρτη το βράδυ. Η μάχη διαδοχής του Ντέιβιντ Κάμερον που θα έληγε στις 9 Σεπτεμβρίου αλλά έληξε σήμερα με την αποχώρηση της μιας εκ των δύο υποψήφιων για την πρωθυπουργία.

Το ερώτημα είναι αν ξεκινά άμεσα η διαδικασία εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ ή θα αναμένει το 2017 για την έναρξη της διαδικασίας.

Η υποψήφια των συντηρητικών για την πρωθυπουργία της Βρετανίας, Άντρεα Λίντσομ, ανακοίνωσε την απόσυρσή της από την κούρσα αφήνοντας έτσι ως μόνο υποψήφιο την Τερέζα Μέι.

Η Λίντσομ πραγματοποίησε δηλώσεις κατά τις οποίες δήλωσε ότι εγκαταλείπει την κούρσα και υποστήριξε την Τερέζα Μέι για την πρωθυπουργία.

Όπως είπε η Λίντσομ το συμφέρον της χώρας την ενέπνευσε να θέσει την υποψηφιότητά της.

Όσο για το Brexit εξήγησε πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αντιπροσωπεύει μία ξεκάθαρη επιθυμία για αλλαγή.

Την ίδια ώρα, τόνισε πως μία εκστρατεία εννέα εβδομάδων σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα δεν είναι επιθυμητή και συμπλήρωσε πως για το συμφέρον της Βρετανίας είναι απαραίτητη η τοποθέτηση ισχυρού πρωθυπουργού.

Ολοκληρώνοντας, εξέφρασε την στήριξή της στην Τερέζα Μέι και της ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Η υπουργός Ενέργειας, παράλληλα, είπε πως δεν πίστευε ότι είχε αρκετή στήριξη για να σχηματίσει μία ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση, ενώ δήλωσε ότι αντιμετώπισε κύματα οργής μετά τα σχόλιά της για τη μητρότητα και στις δηλώσεις της.

Μάλιστα, παραδέχθηκε ότι ξέσπασε σε κλάματα τις περασμένες ημέρες έπειτα από τις επιθέσεις που δέχθηκε από συναδέλφους, κατηγορώντας την για «σκληρότητα και απειρία».

Προηγουμένως σήμερα, η Τερέζα Μέι, υποψήφια για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και την πρωθυπουργία της Βρετανίας, δήλωσε ότι δεν θα προσπαθήσει να παραμείνει η χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τις ελπίδες ορισμένων, ιδιαίτερα στους οικονομικούς κύκλους, υπογραμμίζοντας πως οι Βρετανοί ψήφισαν για να βγουν από την Ένωση.

"Δεν θα μπορούσα να είμαι σαφέστερη: δεν θα υπάρξει απόπειρα για να παραμείνουμε στους κόλπους της ΕΕ", δήλωσε η Μέι κηρύσσοντας την έναρξη της εκστρατείας της για να διαδεχθεί τον Ντέιβιντ Κάμερον. "Brexit σημαίνει Brexit", τόνισε προσθέτοντας, "θα το κάνουμε να επιτύχει". Δήλωσε ακόμη πως το δημοψήφισμα έδειξε πόσο βαθιά είναι η επιθυμία για αλλαγή.

Η υπουργός Εσωτερικών δεσμεύτηκε επίσης ότι, αν εκλεγεί επόμενη πρωθυπουργός της Βρετανίας τον ερχόμενο μήνα, θα θέσει την κυβέρνηση στην υπηρεσία του "απλού εργαζόμενου λαού" για να σφυρηλατήσει μια οικονομία που θα βοηθήσει όλους.

Η Μέι υποσχέθηκε ότι θα επιδιώξει τη λήψη μέτρων για να μειωθεί το μισθολογικό χάσμα ανάμεσα στα αφεντικά και τους εργάτες.

"Στις επόμενες εβδομάδες, θα εκθέσω το πώς θα οδηγήσω την οικονομία μας μέσα απ' αυτή την περίοδο αβεβαιότητας, πώς θα επιτύχω την ισχυρή ανάπτυξη της οικονομίας σε όλους τους τομείς, πώς θα αντιμετωπίσω το μακροχρόνιο πρόβλημα παραγωγικότητας της Βρετανίας, πώς θα δημιουργήσω περισσότερες καλοπληρωμένες δουλειές, πώς θα διαπραγματευτώ τους καλύτερους όρους για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ και πώς θα σφυρηλατήσω έναν νέο ρόλο για μας στον κόσμο", δήλωσε απευθυνόμενη σε υποστηρικτές της και δημοσιογράφους κατά την επίσημη ανακοίνωση της έναρξης της εκστρατείας της.

Μπορεί να ανοίγει δρόμος για την Τερέζα Μέι, ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα δεν αποκλείεται οι Συντηρητικοί να θέσουν εναλλακτική υποψηφιότητα μετά την απόσυρση της Λίντσομ, ώστε να επιτραπεί στα 150.000 μέλη του κόμματος να επιλέξουν.

Η απόφαση για το αν τελικά η Μέι αυτομάτως θα «στεφθεί» πρωθυπουργός θα αποφασιστεί από την επιτροπή 1922, με τον επικεφαλής της, Γκράχαμ Μπράντι, να ανακοινώνει σε λίγες ώρες τα επόμενα βήματα.

Προηγούμενη ενημέρωση:

Ο πολιτικός συντάκτης του BBC δηλώνει σε μήνυμά του στο Twitter: "πηγή μου λέει ότι η Λίντσομ θα αποσυρθεί στις 12 - δεν έχει επιβεβαιωθεί".

Την ίδια ώρα βρετανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η υποψήφια για τη διαδοχή του Ντέιβιντ Κάμερον στην πρωθυπουργία Άντρεα Λίντσομ θα κάνει δήλωση στις 12:00 τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδος).









ΠΗΓΗ: pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...