Παραλίγο τραγωδία στην Κρήτη: Boeing της Condor πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση χωρίς υδραυλικό σύστημα !


Παραλίγο τραγωδία στο αεροδρόμιο Χανίων, όταν ένα Boeing 777 της γερμανικής εταιρείας τσάρτερ Condor ζήτησε να πραγματοποιήσει έκτακτη προσγείωση.

Το αεροσκάφος της εταιρείας Condor εκτελούσε την πτήση από Φραγκφούρτη προς Άγιο Μαυρίκιο, όταν ξαφνικά ο πιλότος του αεροσκάφους διαπίστωσε πρόβλημα στο υδραυλικό σύστημα το οποίο δεν του επέτρεπε τον πλήρη χειρισμό του πηδαλίου.

Μετά από αυτό, ζήτησε από τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου "Δασκαλογιάννης" άδεια για αναγκαστική προσγείωση η οποία και δόθηκε άμεσα ενώ στο σημείο έφτασε κλιμάκιο της πυροσβεστικής μέχρι να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια η προσγείωση, ενώ έκλεισε προληπτικά και τμήμα του δρόμου που οδηγεί προς το αεροδρομίου σε περίπτωση ατυχήματος.

Το αεροσκάφος τελικά προσγειώθηκε χωρίς πρόβλημα για τους επιβάτες οι οποίοι μετά την αποβίβαση μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο των Χανίων, προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους αύριο όταν θα έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα στο αεροσκάφος.

Ανάλογα τεχνικά προβλήματα έχουν αποβεί καταστροφικά στο παρελθόν αφού η απενεργοποίηση του υγραυλικού συστήματος είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμη για τον έλεγχο του αεροσκάφους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενεργοποιήθηκε το χειροκίνητο σύστημα ελέγχου.






ΠΗΓΗ: pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...