ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Αυτό είναι το σήμα των στασιαστών για την έναρξη του αιματηρού πραξικοπήματος στην Τουρκία !


Tην κωδική ονομασία Επιχείρηση "Κεραυνός" (Yıldırım Harekatı) είχε το πραξικόπημα στην Τουρκία, μόνο που ο "Κεραυνός" είχε προδοθεί και αυτό τα άλλαξε όλα.

Η εκδήλωση του πραξικοπήματος είχε προγραμματιστεί για τις 03:00 της 16ης Ιουλίου με πέρας επιχειρήσεων στις 05:00 αλλά επισπεύσθηκε χρονικά λόγω της διαρροής του.

H MIT, η Μυστική Υπηρεσία Πληροφοριών της Τουρκίας, είχε προειδοποιήσει την στρατιωτική ηγεσία της χώρας ότι επίκειται πραξικόπημα, λίγες ώρες πριν αυτό εκδηλωθεί και έτσι όλα έπρεπε να επιταχυνθούν.

Ιδού το σήμα των πραξικοπηματιών που έχει περιέλθει στα χέρια της ελληνικής Διακλαδικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και το οποίο διέταζε την έναρξη του πραξικοπήματος και προσιδόριζε τους κύριους στόχους του:



Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία, είναι μία υποκλοπή συνομιλίας μεταξύ πραξικοπηματιών που έκανε η ΜΙΤ.

Στη συνομιλία αυτή, ακούγονταν οι πραξικοπηματίες στρατιωτικοί να λένε πως "αφού έρχονται να μπουν στη φωλιά μας θα μπούμε εμείς στη δική τους", κάτι που δείχνει πως αφενός γνώριζαν πως η Κυβέρνηση Ερντογάν ήταν ενήμερη για τα σχέδιά τους και αφετέρου εξαιτίας αυτού, αποφάσισαν να επισπεύσουν την απόπειρα του πραξικοπήματος, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει αργότερα

Στις 17:00 (τοπική ώρα) της 15ης Ιουλίου, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΜİΤ) ενημερώνεται για την ύπαρξη του σήματος και διαβιβάζει σήμα στο τουρκικό Γενικό Επιτελείο περί "υπόπτων ενεργειών" στο εσωτερικό των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων..

Ο διοικητής της υπηρεσίας, Χακάν Φιντάν ενημέρωσε τον υπαρχηγό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, Γιασάρ Γκιουλέρ. Το απόγευμα της Παρασκευής, στις 5,30 μ.μ., ο Φιντάν επισκέπτεται το αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου και δίνει στον Γιασάρ Γκιουλέρ αναλυτικές πληροφορίες για το σχεδιαζόμενο πραξικόπημα. Μισή ώρα αργότερα, ο διοικητής της ΜΙΤ είχε συνάντηση με τον Γκιουλέρ, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων Χολουσί Ακάρ και τον διοικητή της τουρκικής αεροπορίας, Αμπιντίν Ουνάλ.

Ακολούθησε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατηγός Hulusi Akar, o Yπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατηγός Yaşar Güler και ο Διοικητής Χερσαίων Δυνάμεων Στρατηγός Salih Zeki Çolak, κατά την οποία διατάχθηκε ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Ταξίαρχος İlhan Kırtıl να προβεί προληπτικά:

α) στην καθήλωση όλων των αεροπορικών μέσων όλων των Κλάδων

β) στην καταμέτρηση του συνόλου των αρμάτων μάχης και των τεθωρακισμένων οχημάτων στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στο Etimesgut της Άγκυρας.

Οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών (ΕΥΠ και Επιτελείων) πληροφορούνται από τις πηγές τους στην Τουρκία, ότι "Κάτι δεν πάει καλά" και ότι "Παρατηρούνται κινήσεις περίεργες ειδικά στην Αγκυρα"

Περί ώρα 19:00 Τουρκίας οπότε διαβιβάσθηκε η εντολή επίσπευσης διεξαγωγής της Επιχείρησης Κεραυνός. Κομβικό ρόλο στη συγκεκριμένη φάση είχαν οι υπασπιστές και στενοί συνεργάτες των Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, όπως ο Υποστράτηγος Mehmet Dişli, αδελφός κορυφαίου κομματικού στελέχους του ΑΚΡ, ο Ταξίαρχος Mehmet Partigöç και οι Συνταγματάρχες Ramazan Gözel και Levent Türkkan.

Ο τελευταίος ήταν εκείνος που στις κάλεσε τον Διοικητή Χερσαίων Δυνάμεων Στρατηγό Salih Zeki Çolak και τον Επιτελάρχη, Αντιστράτηγο İhsan Uyar, στο γραφείο του Αρχηγού του τουρκικού Γενικού Επιτελείου.

Μια ένοπλη ομάδα εισέβαλε στο γραφείο του Στρατηγού Akar και σκότωσε τον Αρχιλοχία Bülent Aydın κατά την προσπάθεια αφοπλισμού της προσωπικής του φρουράς.

Οι πραξικοπηματίες απαίτησαν από τον Στρατηγό Akar να υπογράψει διαταγή για την επιβολή στρατιωτικού νόμου και να διαβάσει δημόσια το διάγγελμα που είχε προετοιμάσει η αυτοαποκαλούμενη «Επιτροπή για την Ειρήνη στην Πατρίδα», κατά το γνωστό απόφθεγμα του Μουσταφά Κεμάλ.

Αρκετές ώρες αργότερα, οι Αρχηγοί επιβιβάστηκαν δεμένοι με χειροπέδες στο ελικόπτερο που χρησιμοποιεί ο Akar και μεταφέρθηκαν στην Αεροπορική Βάση Akinci, όπου είχε στηθεί το επιχειρησιακό κέντρο των πραξικοπηματιών.








ΠΗΓΗ:  pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...