«ΜΠΗΧΤΕΣ» ΛΑΓΚΑΡΝΤ: «Γίναμε ο βολικός αποδιοπομπαίος τράγος για την Ελλάδα» !


Για πρώτη φορά η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ παραδέχθηκε πως το ΔΝΤ θα εξετάσει αν οι απαιτήσεις του στο ελληνικό πρόγραμμα ήταν υπερβολικές, ρίχνοντας όμως και τις μπηχτές της στην ελληνική κυβέρνηση λέγοντας πως το Ταμείο έχει μετατραπεί σε «βολικό αποδιοπομπαίο τράγο» στην Ελλάδα.«Σε κάθε ιστορία υπάρχει ένας κακός αστυνομικός, αλλά ελπίζω ότι αυτός ο κακός αστυνομικός έχει και ανθρώπινη διάσταση», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Όπως είπε η διευθύντρια του ΔΝΤ, το Ταμείο θα πρέπει να εξετάσει το κατά πόσον οι απαιτήσεις του για την προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας ήταν υπερβολικές, χωρίς όμως να αποσαφηνίζεται το κατά πόσον αναφέρεται μόνο στα προηγούμενα δύο Μνημόνια ή και στο τρέχον πρόγραμμα στήριξης.

Η ίδια επαναβεβαίωσε ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά ξεκαθάρισε ότι η επανεξέταση των πολιτικών που ακολουθήθηκαν στην Ελλάδα δεν πρόκειται να αλλάξει ριζικά το έργο του Ταμείου, δηλαδή την παροχή βοήθειας σε κράτη που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις.

Έσπευσε πάντως να σχολιάσει πως μη συμμετοχή του Ταμείου δεν σημαίνει και την αποτυχία του ελληνικού προγράμματος.

Πάντως, η διευθύντρια του ΔΝΤ παραδέχτηκε ότι στο μέλλον το Ταμείο οφείλει να λάβει υπόψη του τις ανισότητες και τα προβλήματα που προκαλεί η παγκοσμιοποίηση. «Η παγκοσμιοποίηση έχει κάνει πολλά καλά και έχει βγάλει πολλούς ανθρώπους από τη φτώχεια. Με τον ίδιο τρόπο όμως, έχει παράγει και κάποιους χαμένους», ανέφερε.








ΠΗΓΗ: crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...