ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΒΑΡΕΣΕ ΚΑΝΟΝΙ ! Κατέρρευσε από τα χρέη μετά από σχεδόν ένα αιώνα ζωής !


Στο καθεστώς του άρθρου 99 εντάχθηκε μετά από 83 χρόνια ζωής ο ιστορικός συνεταιρισμός της Ελλάδας, η Ένωση Πεζών, από τον Νομό Ηρακλείου.

Ο συνεταιρισμός, δεν άντεξε το βάρος των χρεών. Μόνο τα τραπεζικά φέρεται να ξεπερνούν τα 23 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην διαδικασία που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου οι συνήγοροι της Ένωσης παρουσίασαν ένα λεπτομερές σχέδιο εξυγίανσης με στόχο την αποπληρωμή του συνόλου των χρεών που αξίζει να αναφερθεί ότι σε ποσοστό άνω του 70% αφορά τις τράπεζες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το σχέδιο το οποίο έχει και την στήριξη των εργαζομένων προβλέπει την αποπληρωμή σε βάθος χρόνου των οφειλών σε Δημόσιο και Τράπεζες και σε 24 δόσεις την καταβολή των οφειλομένων προς τους εργαζόμενους.

Η Ένωση Πεζών η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στον χώρο του κρασιού και του ελαιόλαδου οινοποιεί ετησίως 15.000 τόνους οινοστάφυλα ενώ στα 2 ιδιόκτητα ελαιουργεία της αλέθονται 6.000 τόνοι ελαιόκαρπου. Η εμφιάλωση του ελαιολάδου αγγίζει τους 2.000 τόνους ετησίως ενώ του κρασιού 8.000 τόνους.

Παράλληλα κατέχει, για τη διανομή των προϊόντων της, ιδιόκτητες αποθήκες 10.000 μ, σε 3 κέντρα χειρισμού ετοίμων προϊόντων στρατηγικά τοποθετημένα ανά την επικράτεια, καθώς και ιδιόκτητο στόλο φορτηγών ο οποίος αποτελείται από 28 οχήματα. Ο αριθμός των υπαλλήλων της ανέρχεται σε 130 ενώ το εποχιακό προσωπικό ξεπερνά τα 300 άτομα σε περιόδους αιχμής.






ΠΗΓΗ: crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...