ΕΡΧΕΤΑΙ «ΨΑΛΙΔΙ» ΣΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ: Σχεδιάζονται περικοπές σε 54 κωδικούς !


Περικοπές σε βασικά επιδόματα των Ενόπλων Δυνάμεων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πρόταση της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης των Ενόπλων Δυνάμεων (ΓΔΟΣΥ) για να βρεθούν τα ισοδύναμα και να μην ισχύσει η τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση για το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων.

Αυτό υποστηρίζει ο πρώην υφυπουργός Θανάσης Δαβάκης, από το εμπιστευτικό έγγραφο της ΓΔΟΣΥ που του έδωσε ο Πάνος Καμμένος στη Βουλή, με ημερομηνία 6 Ιουλίου.

Στο έγγραφο, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο Onalert.gr ο κ. Δαβάκης, αναφέρονται συγκεκριμένοι κωδικοί που προτείνονται να περικοπούν, μαζί με τα ποσά που θα προκύψουν από τις περικοπές.

Ανάμεσα σε αυτούς τους κωδικούς, σύμφωνα με τον κ. Δαβάκη, είναι τα επιδόματα επιχειρησιακής ετοιμότητας, τα οποία δίνονται σε στελέχη που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές και σε μονάδες πλοίων, κάτι που αναμένεται να εξοικονομήσει 3 εκατομμύρια για το 2017.

 Άλλα 2,5 εκατομμύρια προτείνεται να προκύψουν από περικοπές στο επίδομα επικινδυνότητας που παίρνουν οι πιλότοι, οι αλεξιπτωτιστές, οι υπηρετούντες στα υποβρύχια και οι ναρκαλιευτές. Τέλος, 1,5 εκατομμύρια για το 2017 προτείνεται να προκύψει από τη περικοπή του επιδόματος αλλοδαπής.

Σύμφωνα με τον κ. Δαβάκη, το έγγραφο της ΓΔΟΣΥ προβλέπει συνολικές περικοπές από 27 κωδικούς για το 2017 και 27 για το 2018.

Πάντως αν και ο υπουργός Εθνικής Άμυναςέχει δηλώσει στη Βουλή ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ως κόμμα έχουν βρει τους κωδικούς για τα ισοδύναμα, για το υπουργείο προστασίας του πολίτη, το υπουργείο δικαιοσύνης ώστε να μην ισχύσει η τροπολογία που με μεγάλη προθυμία ψήφισαν, στο συγκεκριμένο έγγραφο δεν περιλαμβάνονται κάποιοι από αυτούς, υποστηρίζει οκ. Δαβάκης.

Για να μην ισχύσει η τροπολογία, θα πρέπει να εξευρεθούν 118 εκατομμύρια, κάτι που θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί.







ΠΗΓΗ: crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...