Η STANDARD & POOR΄S ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ…ΕΥΡΩΠΗ ! «Ποια συνοχή…Αβεβαιότητα μετά το Brexit» !


Η S&P υποβάθμισε την Πέμπτη τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε «AA» από «ΑΑ+», θέτοντας σταθερό outlook.

Η υποβάθμιση αντανακλά την εκτίμηση του οίκου αξιολόγησης ότι το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος μειώνει την δημοσιονομική ευελιξία της Ε.Ε., ενώ αντανακλά την μείωση της πολιτικής συνοχής.

«Μετά την απόφαση του εκλογικού σώματος του ΗΒ να εγκαταλείψει την ΕΕ (…) αναθεωρήσαμε την άποψή μας για τη συνοχή εντός της ΕΕ, που πλέον θεωρούμε ότι είναι ένας μάλλον ουδέτερος, παρά θετικός παράγοντας σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση», ανέφερε ο οίκος στην ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με την S&P, η μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της ΕΕ εξαρτάται από την ικανότητα και την προθυμία των 10 πλουσιότερων μελών της ΕΕ να συνεισφέρουν στον προϋπολογισμό της ΕΕ.

Οι αναλυτές της S&P τονίζουν πως ενώ τα εναπομείναντα 27 μέλη αναμένεται να επανεπιβεβαιώσουν την δέσμευση στην ένωση, η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα απαιτήσει αναπόφευκτα νέες και πολύπλοκες διαπραγματεύσεις για τον επταετή προγραμματισμό για τον προϋπολογισμό.

Οι προβλέψεις για τα έσοδα, ο μακροπρόθεσμος κεφαλαιακός προγραμματισμός και οι προσαρμογές στα χρηματοδοτικά περιθώρια θα υπόκεινται σε μεγαλύτερη αβεβαιότητα, υπογραμμίζουν.

Το σταθερό outlook αντανακλά την εκτίμηση της S&P ότι υπό τα περισσότερα σενάρια, ακόμα και μετά την μελλοντική διακοπή της συνεισφοράς του Ηνωμένου Βασιλείου στον προϋπολογισμό, η βασική αξιολόγηση της Ε.Ε. θα παραμείνει στο υφιστάμενο επίπεδο του «AA».


ΠΗΓΗ: crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...