Συνεχίζεται η κατάσβεση της πυρκαγιά στη Ρόδο: Μικρές αναζωπυρώσεις ! Θέμα χρόνου να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο !


«Δεν έχουμε ενεργό μέτωπο, μόνο κάποιες μικρές αναζωπυρώσεις και κάνουμε κατασβέσεις και με εναέρια και με επίγεια μέσα», δήλωσε στο «Ε» ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Ρόδου, Ηλίας Σαπούρας.

Ο ίδιος ανέφερε ακόμη ότι οι καταστροφές στο χωριό Απολακκιά, το οποίο εκκενώθηκε προληπτικά, περιορίστηκαν σε αποθήκες και αποσοβήθηκαν τα χειρότερα.

Ομως, η πυρκαγιά που έκαιγε από χθες το πρωί είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή χιλιάδων στρεμμάτων, δάσους και χορτολιβαδικής έκτασης, σύμφωνα με τη Δημοκρατική της Ρόδου.

Η φωτιά, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ρόδου Αγαπητό Παλλά, προκληθηκε από σπινθήρα θεριστικής μηχανής, όπως παραδέχθηκε κατά το dimokratiki.gr στο ανακριτικό της πυροσβεστικής και ο γεωργος που θέριζε το χωράφι του.

Ήδη, πάντως, οι φλόγες έχουν προλάβει να καταστρέψουν χιλιάδες στρέμματα δάσους και χορτολιβαδικής έκτασης αλλά και στάβλους, γεωργικά μηχανήματα, αποθήκες και κήπους.

Ήταν τέτοια η ένταση της φωτιάς το Σάββατο και οι καπνοί που προκλήθηκαν ώστε χρειάστηκε για προληπτικούς λόγους να εκκενωθούν τα χωριά Απολακκιάς και Ίστριος.













ΠΗΓΗ: pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...