Κάτι συμβαίνει ! Γιατί αγοράζει μαζικά χρυσό ο Τζορτζ Σόρος;


Μεγάλη αναταραχή έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο Τζορτζ Σόρος , ο οποίος αποφάσισε να αγοράσει μαζικά γιγαντιαίες ποσότητες χρυσού. 

Υπάρχουν λοιπόν αναφορές πως ο Τζορτζ Σόρος περιμένει κάποια φυσική καταστροφή, επενδύοντας στο χρυσό που είναι η μοναδική αξιόπιστη πηγή χρήματος σε τέτοιες ακραίες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με επίσημες πηγές, ο Σόρος αγόρασε 1.050.000 μετοχές στην εταιρία SPDR Gold Trust, η οποία παρακολουθεί την τιμή του χρυσού. Επιπλέον φαίνεται πως αγόρασε μερίδιο στην μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής μετάλλου στον πλανήτη. Πρόκειται για την Barrick Gold Corp., η οποία άξιζε 264.000.000 δολάρια στο τέλος Μαρτίου.

Ο δισεκατομμυριούχος μίλησε στην Wall Street Journal και δήλωσε πως αιτία για τις ζοφερές προβλέψεις του είναι τα οικονομικά και πολιτικά ζητήματα σε Κίνα και Ευρώπη.

“Η Κίνα συνεχίζει να υποφέρει απο φυγή κεφαλαίων και έχει εξαντλήσει τα αποθέματά της σε ξένα νομίσματα ενώ άλλες ασιατικές χώρες συσσωρεύουν ξένα νομίσματα”, γράφε σε mail του ο Σόρος. 

“Η Κίνα αντιμετωπίζει εσωτερικές διαμάχες με την πολιτική της εξουσία, και μέσα στον επόμενο χρόνο θα έχει πρόβλημα να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της ζητήματα”.

Παράλληλα μίλησε και για το ενδεχόμενο Brexit, αναφέροντας πως αν η Αγγλία φύγει, ενδέχεται να προκαλέσει οικονομική καταστροφή στην οικονομία της Ευρώπης.

“Αν η Βρετανία φύγει, η αποσύνθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα καταστεί σχεδόν αναπόφευκτη”, ανέφερε η εφημερίδα σύμφωνα με τα λεγόμενά του.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...