Κρήτη: 83,7 εκατομμύρια ευρώ χρωστούν στη ΔΕΗ οι κάτοικοι του Ηρακλείου !


Οι συνολικές οφειλές των πελατών της ΔΕΗ στο νομό Ηρακλείου ανέρχονται σε 83,7 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 36,5%, ποσοστό που υπερβαίνει κατά πολύ το μέσο πανελλαδικό όρο, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν σήμερα στελέχη της επιχείρησης στη διάρκεια ενημέρωσης-συνέντευξης Τύπου.

Όπως τονίστηκε το 72% των οφειλετών είναι οικιακοί χρήστες, το 24% επαγγελματικοί και το υπόλοιπο 4% αγροτικοί, ενώ μόνο το 16,2% των οφειλετών έχουν κάνει διακανονισμό και έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση των 36 δόσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τονίστηκε ότι οι οφειλέτες, είτε οικιακοί είτε επαγγελματικοί, μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση των 36 δόσεων, ενώ όσοι καταναλωτές εξοφλούν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς τους θα δικαιούνται έκπτωση 15% στο λογαριασμό τους.

Οι εκπρόσωποι της ΔΕΗ κ.κ. Πετσίνης, Τσόγκα και Αποστολάκης στο πλαίσιο της πανελλήνιας καμπάνιας της Επιχείρησης παρουσίασαν όλες τις δυνατότητες στους καταναλωτές καθώς και την εικόνα των χρεών από απλήρωτους λογαριασμούς προς τη ΔΕΗ που εξακολουθούν να είναι σε υψηλά επίπεδα.

Επίσης αναφέρθηκαν στην ευκαιρία που έχουν οι οικιακοί και επαγγελματικοί πελάτες της ΔΕΗ να ρυθμίσουν τις οφειλές τους χωρίς προκαταβολή με 36 μηνιαίες δόσεις μέχρι τις 31 Ιουλίου 2016.

Παράλληλα από την Παρασκευή 1η Ιουλίου οι πελάτες χαμηλής και μέσης τάσης, εφόσον εξοφλούν εμπρόθεσμα τους τρέχοντες λογαριασμούς ή τηρούν τους διακανονισμούς των οφειλών τους, θα δικαιούνται έκπτωση 15% στον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Η έκπτωση του 15% αφορά πέντε εκατομμύρια καταναλωτές που εξοφλούν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς, ενώ είναι «ανοιχτή» και στους υπόλοιπους 2,1 εκατομμύρια που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη, οι οποίοι μπορούν, επίσης, να επωφεληθούν, εφόσον ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Μάλιστα η έκπτωση αυτή εκτιμήθηκε από τα στελέχη της επιχείρησης πως είναι η μεγαλύτερη που γίνεται ποτέ στα χρονικά της ΔΕΗ, η οποία με στόχο την κοινωνική ευαισθησία επιθυμεί να δώσει ευκαιρία σε αυτούς που χρωστούν να γίνουν πλέον συνεπείς.





ΠΗΓΗ: pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...