Επιτέλους ξύπνησαν: Βίζα για 3 ή 5 χρόνια στους Ρώσους ! "Τσουνάμι" τουριστών για την Ελλάδα !


Χρειάσθηκε να επισκεφθεί την Αθήνα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν και να συνομιλίσει με τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στην περιπέτεια που βίωναν οι Ρώσοι τουρίστες στην προσπάθεια τους να εξασφαλίσουν βίζα και να ταξιδέψουν στην Ελλάδα προκειμένου να κάνουν διακοπές. Αλλά, όπως λέει και ο λαός, καλύτερα αργά παρά ποτέ.

Μετά τη συνάντηση που είχαν ο επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Τουρισμού της Ρωσίας Όλεγκ Σαφάνοφ και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης φαίνεται να διευθετήθηκε το θέμα και η Ελλάδα θα χορηγεί από εδώ και στο εξής θεωρήσεις τριετούς και πενταετούς διάρκειας σε όσους Ρώσους πολίτες δικαιούνται να ταξιδέψουν στη χώρα μας.

Ενδεικτικό του κλίματος αυτού είναι ότι τον Μάιο εκδόθηκαν από τις ελληνικές προξενικές αρχές στη Ρωσία, σύμφωνα με τον κ. Ξυδάκη, 90.000 βίζες, πολύ περισσότερες από τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Το ενδιαφέρον των Ρώσων είναι τεράστιο για τη χώρα μας και δεδομένου του εμπάργκο που έχει επιβληθεί στην Τουρκία είναι πολύ πιθανό οι να ξεπεράσουν το 1.500.000 τουρίστες, αν και έχει ακουστεί και ο απίστευτος αριθμός των 3.000.000 Ρώσων τουριστών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του κ. Ξυδάκη με τον κ. Σαφάνοφ στη Μόσχα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, επιβεβαιώθηκε η εκατέρωθεν βούληση για πλήρη συνεργασία των δύο πλευρών στον τομέα του τουρισμού και συμφωνήθηκε να ενισχυθεί ο ρωσικός τουρισμός προς την Ελλάδα. Επίσης, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεργάζονται σε θέματα επικοινωνίας και ενημέρωσης του κοινού, με κοινές συνεντεύξεις Τύπου για την όσο το δυνατόν πληρέστερη πληροφόρηση των Ρώσων πολιτών.

Υπό το πρίσμα αυτό, ο κ. Ξυδάκης τόνισε πως το σχέδιο ενίσχυσης των ελληνικών προξενικών αρχών απέδωσε και δεσμεύτηκε πως θα συνεχιστεί ακόμη πιο εντατικά στην ίδια κατεύθυνση έως το τέλος του καλοκαιριού. Από την ώρα που ο Ρώσος πολίτης υποβάλει τα δικαιολογητικά του, το χρονικό διάστημα έκδοσης βίζας θα είναι το συντομότερο δυνατό, με στόχο να μην υπερβαίνει τις επτά εργάσιμες ημέρες, διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και προσέθεσε πως κάθε αύξηση του τουριστικού ρεύματος από έναν λαό που λατρεύει την Ελλάδα και τον πολιτισμό της είναι κέρδος για τη χώρα και την εθνική οικονομία.

Μετά το τέλος της συνάντησης και ολοκληρώνοντας την τριήμερη επίσκεψή του στη ρωσική πρωτεύουσα, ο κ. Ξυδάκης συναντήθηκε με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, αλλά και Έλληνες ανταποκριτές, ενημερώνοντας για τα συμπεράσματα του ταξιδιού, ενώ επανέλαβε την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να εξακολουθήσει να εργάζεται συστηματικά ώστε η ελληνο-ρωσική συνεργασία να φέρει τα βέλτιστα αποτελέσματα και για τις δύο πλευρές.







ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...