Spiegel: «Η Τουρκία περιπαίζει την ΕΕ ! Στέλνει μόνο άρρωστους και αμόρφωτους πρόσφυγες» !


Κριτική για το ποιους πρόσφυγες επιλέγει η Τουρκία να στείλει στην ΕΕ άσκησαν αρκετές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, σύμφωνα με το Spiegel. 

 Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε συνάντηση που έγινε στις Βρυξέλλες επισημάνθηκε ότι υπήρχαν «πολλές περιπτώσεις σοβαρών ιατρικών περιστατικών ή προσφύγων με χαμηλή μόρφωση», ανάμεσα σε εκείνους που επιλέγει να στείλει η Αγκυρα στην Ευρώπη.

Πληροφορίες από τη Γερμανία, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο αναφέρουν ότι οι τουρκικές αρχές έχουν επανειλημμένα αποσύρει άδειες που έχουν ήδη χορηγηθεί, γιατί διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για πρόσφυγες που έχουν σπουδάσει ως μηχανικοί και γιατροί, ή είναι εργάτες με δεξιότητες.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Spiegel, η Τουρκία έχει επίσημα δηλώσει στην Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ότι οι ακαδημαϊκοί Σύροι δεν επιτρέπεται να φύγουν πλέον από την Τουρκία, υπό το συμφωνημένο πλάνο μετεγκατάστασης «1 προς 1». 

Η Αγκυρα ανέφερε ότι έχει το δικαίωμα να επιλέξει ποιοι πρόσφυγες θα φύγουν από τη χώρα, αν και συνήθως, όπως σημειώνει το Spiegel, συνήθως η Υπατη Αρμοστεία επιλέγει ποιος μπορεί να ενταχθεί στο πλάνο μετεγκατάστασης.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...