Kοίτασμα πετρελαίου 200 εκατ. βαρελιών επιβεβαιώθηκε στον Πατραϊκό Κόλπο !


Κοίτασμα πετρελαίου δυναμικότητας 200 εκατ. βαρελιών επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει στον Πατραϊκό Κόλπο.

Οι πρόσφατες τρισδιάστατες σεισμικές καταγραφές υψηλής ευκρίνειας των οποίων η επεξεργασία γίνεται στο Λονδίνο, δείχνουν με σιγουριά ότι «επιβεβαιώνεται ο πρωτεύων γεωλογικός στόχος που είχε εντοπιστεί και με παλαιότερες έρευνες».

Ωστόσο, οι επιστήμονες εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι λέγοντας ότι «ακόμη είναι νωρίς για να υπάρχει σαφής εικόνα».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που είχε κάνει το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τα εκτιμώμενα απολήψιμα αποθέματα στη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου ανέρχονται στα 200 εκατ. βαρέλια.

Η ανακάλυψη κοιτασμάτων και η παραγωγή υδρογονανθράκων αναμένεται να συνεισφέρει τα μέγιστα σε τοπικό επίπεδο, ενώ θα ενισχύσει ουσιαστικά την εθνική οικονομία, καθώς από ένα και μόνο κοίτασμα πετρελαίου 100 εκατ. βαρελιών τα έσοδα του ελληνικού δημοσίου θα είναι περίπου 350 εκατ. ευρώ ετησίως για τα επόμενα 25-30 χρόνια.

Πάντως υπάρχει και η κρυφή ελπίδα το κοίτασμα να αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου που ξεκινά από τη νότιο Αδριατική και φτάνει το 1 δισ. βαρέλια!





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...