Μάχη στην Βρετανία για το Brexit - Μ.Τζόνσον: "Μεθόδους Χίτλερ χρησιμοποιεί η ΕΕ για να επιβιώσει η ολιγαρχία των Βρυξελλών" !


Οξύνεται η αντιπαράθεση στην Βρετανία εν όψει το δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι στην ΕΕ με τους οπαδούς του "ΟΧΙ" να εντείνουν την προσπάθεια για αποτίναξη του γερμανικού ζυγού που έχει επιβληθεί (και...) στην Γηραιά Αλβιών.

Ο δημοφιλής πρώην δημάρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον (και κατά πολλούς πραγματικος πατέρας του παιδιού του πρωθυπουργού Ν.Κάμερον, αφού διατηρούσε παράνομο δεσμό με την γυναίκα του τελευταίου, ο οποίος είναι υπέρ του "ΝΑΙ", συνέκρινε την Ευρωπαϊκή Ένωση με τον Χίτλερ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Sunday Telegraph, ο Τζόνσον,, ανέφερε πως τα τελευταία 2.000 χρόνια της ευρωπαϊκής ιστορίας, κυριαρχούν οι αποτυχημένες προσπάθειες της ενοποίησης της ηπείρου υπό μία και μοναδική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια αναδημιουργίας της “χρυσής ρωμαϊκής εποχής”. “Ο Ναπολέων, ο Χίτλερ και άλλοι το προσπάθησαν αυτό και είχε τραγική κατάληξη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια απόπειρα να γίνει αυτό, χρησιμοποιώντας διαφορετικές, αλλά ανάλογες μεθόδους για να επιβιώσει μια ολιγαρχική γραφειοκρατία στις Βρυξέλλες”, σημείωσε και πρόσθεσε: “Αλλά ουσιαστικά, αυτό που λείπει είναι το αιώνιο πρόβλημα, το οποίο είναι ότι δεν υπάρχει θεμελιώδης πίστη στην ιδέα της Ευρώπης. Δεν υπάρχει καμία εξουσία την οποία να σέβεται ή να κατανοεί κανείς.

Αυτό προκαλεί ένα τεράστιο δημοκρατικό κενό”. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian, απαντώντας στα εν λόγω σχόλια του πρώην δημάρχου, ο υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Μπεν σημείωσε πως “οι εκφραστές της αποχώρησης έχουν χάσει το οικονομικό τους επιχείρημα και τώρα χάνουν την ηθική τους πυξίδα”.

Η Βρετανία, νικήτρια του Α' και του Β'ΠΠ, βλέπει να χάνει την μάχη στην ειρήνη, αφού έχει μεταβληθεί σε πειθαρχημένο "σκυλάκι" του Βερολίνου με αποτέλεσμα την πήρη αποβιομηχανοποίησή της (ολόκληρη Βρετανία και δεν έχει σε βρετανική ιδιοκτησία ούτε μία μάρκα αυτοκινήτου!).

Πάντως, εκτός απροόπτου το"ΝΑΙ" θα επικρατήσει ως απόρροια μιας τρομακτικής εκστρατείας εκφοβισμού από όλον τον πλανήτη στο συνητρητικό σώμα των Βρετανών ψηφηφόρων (οι Εργατικοί είναι σαφώς υπερ της παραμονής στην ΕΕ).







ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...