ΑΠΕΙΛΟΥΝ, ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ, ΧΤΥΠΟΥΝ ΚΑΙ ΚΛΕΒΟΥΝ: ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ !


Με την έλευση του 2016 είχαμε αναφερθεί σε συγκεκριμένα περιστατικά με πρωταγωνιστές αθιγγάνους οι οποίοι σπέρνουν πανικό απειλώντας, δέρνοντας αλλά και κλέβοντας τους πολίτες.

Δύο μήνες αργότερα ακόμη ένα περιστατικό ήρθε να επιβεβαιώσει ότι η κατάσταση ιδιαίτερα στα Μέγαρα όσον αφορά την εγκληματικότητα αλλά και τις παραβατικές συμπεριφορές ομάδων αθιγγάνων έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Φαίνεται όμως πως παρ’ ότι κάναμε σχετικές αναφορές, παρ’ ότι γράψαμε σκληρά λόγια κανείς δεν συγκινείται. 

Ο δήμος δηλώνει αναρμόδιος για αστυνόμευση – και έχει δίκιο σε αυτό το κομμάτι – αλλά και η αστυνομία είναι μονίμως απούσα αφού παρεμβαίνει μία ώρα ή και καθόλου, μετά τα συμβάντα. Αποτέλεσμα της ολιγωρίας των αρμοδίων αρχών είναι οι αθίγγανοι να συνεχίζουν το χαβά τους, χτυπώντας πολίτες, ξυλοφορτώνοντας επαγγελματίες μέσα στα μαγαζιά τους, απειλώντας και εκβιάζοντας κόσμο και φυσικά κλέβοντας.

Παρά τις προσπάθειες που γίνονται πρωτίστως από την Περιφέρεια αλλά και από τον δήμο για ομαλή ένταξη της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας στις τοπικές κοινωνίες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου, μάλλον από την πλευρά των αθιγγάνων δεν φαίνεται να υπάρχει ανταπόκριση. 

Το λέμε αυτό αφού διαπιστώνουμε πως μέρα με την ημέρα πολλαπλασιάζονται οι παραβατικές συμπεριφορές με αποκορύφωμα περιστατικό που συνέβη το απόγευμα της Κυριακής 22 Μαΐου σε κατάστημα στη περιοχή του Αη Γιάννη.

Ομάδα τεσσάρων Ρομά επιτέθηκε με λοστούς και τραυμάτισε απρόκλητα τον ιδιοκτήτη του καταστήματος όταν αυτός προσπάθησε να πάρει πίσω από αθίγγανη πράγματα που αυτή είχε κλέψει μέσα από το μαγαζί. 

Το τι επακολούθησε δεν περιγράφεται. Το μόνο που έχουμε να πούμε είναι πως οι δράστες που εξαφανίστηκαν μετά την επίθεση, προκάλεσαν σωματικές βλάβες σε όλο το σώμα του άτυχου ιδιοκτήτη ο οποίος αρχικά διακομίστηκε για τις πρώτες βοήθειες στο κέντρο υγείας Μεγάρων.

Τα περιστατικά όμως την ίδια ημέρα έχουν και συνέχεια, αφού σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η ασφάλεια Μεγάρων δέχτηκε τέσσερις κλήσεις για προσπάθεια παραβίασης σπιτιών από Ρομά. Από τα περιστατικά που φέρνουμε σήμερα στην επιφάνεια φαίνεται ξεκάθαρα πως ιδιαίτερα τα Μέγαρα έχουν γίνει πόλη έρμαιο των αθιγγάνων.

Θέλοντας να αφυπνίσουμε το δήμο, την Περιφέρεια αλλά και την αστυνομία θα αναφέρουμε και πάλι πως η πόλη των Μεγάρων αλλά και η Νέα Πέραμος έχουν μεταβληθεί σε πόλεις «μπάστε σκύλοι αλέστε», αφού οι συνδημότες μας βιώνουν τραγικές καταστάσεις στις οποίες δεν υπάρχει έλεγχος αλλά και ασφάλεια.

 Είναι αδιανόητο ομάδες αθιγγάνων να κάνουν ότι τους αρέσει, να λειτουργούν με συμπεριφορές παραβατικές προκαλώντας φόβο αλλά και ανασφάλεια στους πολίτες. 

Κλοπές, απειλές, πλιάτσικο, εκβιασμοί και ξυλοδαρμοί είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο στην περιοχή δίχως όμως κανείς να συγκινείται και να αναλαμβάνει τις ευθύνες του. όπως προαναφέραμε η αστυνομία αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της παραμένοντας απλά παρατηρητής αλλά και καταγραφέας των τραγικών περιστατικών και ο δήμος (ενώ όπως δήλωσε ο δήμαρχος το πρόβλημα τον απασχολεί), στέκεται απλά σε επαφές με τον υπουργό μην τυχόν και ο κ. Τόσκας ευαισθητοποιηθεί.

Το πρόβλημα είναι μεγάλο και πολυσύνθετο. Δεν λύνεται ούτε με φωτογραφίες, ούτε με συσκέψεις, ούτε με παραστάσεις στον υπουργό αλλά και ούτε με την αστυνομία να έχει μετατραπεί σε ένα απλό γραφείο παραπόνων. Χρειάζεται τόλμη και κινητοποιήσεις. 

Χρειάζεται όλοι μαζί, δήμος, αστυνομία αλλά και πολίτες να δείξουν τα δόντια τους απέναντι σε μία κοινωνική ομάδα η οποία δεν σέβεται ούτε αυτούς που προσπαθούν να την εντάξουν ομαλά στις τοπικές κοινωνίες. Δεν είμαστε αυτοί που θα δανειστούμε την σκληρή άποψη κάποιων που μιλούν για … μπουρλότο στους καταυλισμούς. 

Όμως πρέπει να γίνει κατανοητό πως όλοι αυτοί οι άνθρωποι που σκέφτονται έτσι έχουν γίνει μάρτυρες περιστατικών που τους έχουν γεμίσει οργή και αγανάκτηση. Και πολλές φορές η αγανάκτηση φτάνει τον κάθε άνθρωπο σε αδιέξοδο γι’ αυτό και ο φόβος βεντέτας των φιλήσυχων πολιτών με τους αθιγγάνους δεν είναι διόλου απίθανος.

 Εμείς απλά κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για ακόμη μια φορά. Όμως επιμένουμε: Ακούει κανείς;





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...