Β.Πούτιν: «Υπάρχουν βαθιές και διαχρονικές σχέσεις με την Ελλάδα ! Χρειάζονται συγκεκριμένα βήματα για βελτίωση των σχέσεων» !


Στις διεθνείς προεκτάσεις της επίσκεψης του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν στην χώρα μας, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την επίσημη υποδοχή στο Προεδρικό Μέγαρο. Στον σύντομο διάλογο που είχανε οι δύο ηγέτες ο Προκόπης Παυλόπουλος ανέφερε:

“Με εξαιρετική χαρά σας υποδέχομαι ως πρόεδρο και ηγέτη της μεγάλης χώρας. Η επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιείται σε μία εξαιρετικά και πολλαπλώς κρίσιμη συγκυρία όχι μόνο για την περιοχή αλλά για όλη την Ευρώπη. 

Η καθοριστική εμβέλεια της Ρωσίας μου επιβάλλει δύο επισημανσεις για τις προεκτάσεις της επίσκεψής σας, χωρίς να υποτιμώ τις προεκτάσεις στις σχέσεις των δύο χωρών που θα συζητήσετε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

-Η πρώτη επισήμανση είναι ότι η επίσκεψή σας πραγματοποιείται κατά το έτος Ρωσίας Ελλάδας και θα κορυφώθεί αύριο στο ΄Αγιος Όρος, λίκνο και κοιτίδα της ορθοδοξίας. Οι αρχές της ορθοδοξίας πρέπει να εμπνέουν τους ηγέτες.

-Η δεύτερη είναι ότι θέλω να επισημάνω ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό

να μπει τέλος στο πόλεμο κυρίως στην Συρία. Μόνο αν υπάρχει τέλος του πολέμου μπορεί να αντιμετωπίσουμε το προσφυγικό ζήτημα. Επίσης να αντιμετωπίσουμε την ισλαμική τρομοκρατία και τον ΙSIS.

Κύριε πρόεδρε καλωσορίσατε, η επίσκεψή σας είναι επιστέγασμα και κορύφωση της ειλικρινούς και διαχρονικής φιλίας μεταξύ των δύο λαών και κρατών”.

Στην αντιφώνησή του ο πρόεδρος Πούτιν ανέφερε:

“Διανύουμε δύσκολους καιρούς, αυτό σχετίζεται με την οικονομία και με τα ζητήματα της διεθνούς ασφάλειας. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να συζητήσουμε αυτά τα θέματα και να αναζητήσουμε λύσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι έρχομαι σε μια χώρα που έχουμε βαθιές και διαχρονικές σχέσεις.

 Στην επίσκεψή σας στην Ρωσία ανακοινώσαμε την έναρξη του αφιερωματικού έτους της Ελλάδας, τώρα μπορούμε να δούμε την πορεία των εκδηλώσεων. Όπως πολύ σωστά επισημάνατε μπορούμε να γυρίσουμε και να δούμε τις ρίζες μας.

Είμαι ευγνώμων σε εσάς και στην ελληνική Εκκλησία και στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης που υποστηρίζετε την επικείμενη επίσκεψή μου στο Άγιο Όρος. Για μας είναι σημαντικό καθώς συμπληρώνονται 1000 χρόνια ρωσικής παρουσίας. Σημασία όμως δεν έχουν οι ημερομηνίες αλλά οι κοινές μας αξίες.

Θα πρέπει να συζήτήσουμε την πορεία των οικονομικών σχέσεων. Θα τα συζητήσουμε αναλυτικά με τον πρωθυπουργό. Υπάρχουν προβλήματα. Ωστόσο κατά το μήνα Μάρτιο ο αριθμός Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 523%. Πρέπει να προχωρήσουμε όχι μόνο στον τουρισμό, αλλά και σε άλλα πεδία. Τώρα είναι πολύ σημαντικό να συζητήσουμε τις ευκαιρίες και να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένα βήματα για την υλοποίησή τους”.

Στο σαλόνι του Προεδρικού Μεγάρου μαζί με τους δύο ηγέτες παραβρίσκονταν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Σεργκέι Λαβρόφ.

O πρόεδρος Πούτιν προσγειώθηκε στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” περίπου μιάμιση ώρα όπου τον υποδέχθηκε ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος και κατευθύνθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο όπου έλαβε χώρα η τελετή επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Μετά την συνάντηση με τον Πρόεδρο ο κ. Πούτιν θα πάει στο Μέγαρο Μαξίμου. Το πρόγραμμα προβλέπει κατ ιδίαν συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Στην συνέχεια διευρυμένη συνάντηση και γεύμα εργασίας των δύο αντιπροσωπειών και αμέσως μετά κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού και του Ρώσου Προέδρου. Το πρόγραμμα του κ. Πούτιν στην Αθήνα θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στο Βυζαντινό Μουσείο.

Αύριο το πρωί ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα βρίσκεται στο Άγιο Όρος, όπου επίσης θα τον περιμένει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Η επίσημη υποδοχή θα γίνει στο Πρωτάτο στις Καρυές και αμέσως μετά θα κατευθυνθεί στη Μονή Παντελεήμονος, το ρωσικό μοναστήρι, όπου ήδη έχουν φθάσει ο Πατριάρχης Κύριλλος και 50 Ρώσοι ιεράρχες. Ο Ρώσος πρόεδρος θα παραστεί στην τελετή για τα 1000 χρόνια του ρωσικού μοναχισμού στο Άγιο Όρος.








ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...