Σενάρια πραξικοπήματος στην Τουρκία ! Ο Ρ.Τ.Ερντογάν θέλει νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία μέσω της αλλαγής Συντάγματος !

Σενάρια πραξικοπήματος στην Τουρκία μελετούν πολλά think tank σε ΗΠΑ-Ισραήλ ενώ επισημαίνουν πως αυτό μπορεί να γίνει σύντομα ίσως και πριν την αλλαγή του Σύνταγματος της Τουρκίας το οποίο προβλέπει την απαλειφή της φράσης "Τούρκος πολίτης" οδηγώντας στην "αναβίωση" της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ίσως γι αυτό χτες ο Ρ.Τ.Ερντογάν είδε τον διοικητή της ΜΙΤ και τον Τούρκο Α/ΓΕΕΘΑ Χ.Ακαρ.

Τα σενάρια αυτά εντείνονται μετά και την δολοφονική απόπειρα του Τζαν Ντουντάρ, διευθυντή της εφημερίδας Cumhuriyet η οποία χτες άσκησε δριμεία κριτική με πρωτοσέλιδο της μιλώντας για "πραξικόπημα Ερντογάν". Και αυτό λίγο μετά την "καρατόμηση" Α.Νταβούτογλου.

Ο Τ.Ντουντάρ κατηγορείται μαζί με τον Ερντέμ Γκιουλ για εσχάτη προδοσία. Τον Τ.Ντουντάρ τον είχε στοχοποιήσει ο ίδιος ο Ρ.Τ.Ερντογάν όπως θα δείτε και σε βίντεο παρακάτω λέγοντας "θα πληρώσει βαρύ τίμημα, δεν θα τον αφήσω να διαφύγει έτσι".

Η Cumhuriyet είχε αποκαλύψει χογραφημένες τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ ηγετικού στελέχους του ISIS και πολλών αξιωματικών του τουρκικού Στρατού και της Αστυνομίας (δείτε σχετικά πατώντας ΕΔΩ ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Τί λένε τα σενάρια πραξικοπήματος στην Τουρκία...

"Δεν είναι μόνο η επιδείνωση της ασφάλειας μέσα σε ένα κύμα τρομοκρατίας. Το δημόσιο χρέος μπορεί να είναι σταθερό αλλά το ιδιωτικό χρέος είναι εκτός ελέγχου και ο τομέας του τουρισμού είναι σε ελεύθερη πτώση και το νόμισμα καταβαραθρώνεται...

Υπάρχει μια ευρεία αντίληψη ότι οι εκλογές στην Τουρκία είναι χωρίς νόημα καθώς ο Ρ.Τ.Ερντογάν είναι εκτός ελέγχου. Φυλακίζει αντιπάλους, καταλαμβάνει εφημερίδες και χτίζει παλάτια με συχνότητα "τρελού Σουλτάνου ή Χαλίφη" ενώ απειλεί ακόμη και το Συνταγματικό Δικαστήριο.

Ο ίδιος θέλει να βάλει ακόμη και αντιαεροπορικά συστήματα στο Παλάτι του...!

Υπάρχει μεγάλη διαφθορά. Τον γιο του Μπιλάλ κυνηγά η ιταλική Αστυνομία για ξέπλυμα χμαύρου χρήματος με τον ίδιο να διαφεύγει με ψεύτικο διπλωματικό διαβατήριο

Tαυτόχρονα έχει ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος με την αναβίωση των συγκρούσεων του 1980 και 1990 με τους Κούρδους.

Έτσι έρχεται το καίριο ερώτημα: Αν οι Τούρκοι στρατιωτικοί κινηθούν για να διώξουν τον Ρ.Τ.Ερντογάν και να βάλουν τον στενό του κύκλο πίσω από την φυλακή θα γλιτώσουν:

H απάντηση είναι "Ναι". Η κυβέρνηση Μ.Ομπάμα και η ΕΕ δεν θα κυνηγήσουν τους πραξικοπηματίες ειδικά αν θέσουν τις προυποθέσεις επιστροφής της Τουρκίας στην Δημοκρατία.

Και αυτό γιατί όλοι πλέον αναγνωρίζουν το βάθος της απολυταρχικότητας και της τρέλας του Ρ.Τ.Ερντογάν.

Οι ηγέτες του πραξικοπήματος μπορεί να δεχθούν κριτικές αλλά με μια κίνηση μπορούν να "νομιμοποιηθούν": Επιστρέφοντας τις εφημερίδες και τους τηλεοπτικούς σταθμούς στους νόμιμους ιδιοκτήτες, ελευθερώνοντας τους δημοσιογράφους και ακαδημαϊκούς και συνομιλώντας με τους Κούρδους.

Παράλληλα η θέση της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ δεν κινδυνεύει...

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν στηρίζεται σε φίλους αλλά τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό δεν υπάρχουν πλέον. Του έχουν απομείνει μόνο όσοι στηρίζονται στην εξουσία του, αλλά μόλις απομακρυνθεί από το Παλάτι τότε θα βρεθεί μόνος και ανίσχυρος.

Ταυτόχρονα η νέα πρόταση για το σύνταγμα από το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ, αναφέρει ότι θα εξαλειφθούν εντελώς οι λέξεις «Τούρκος πολίτης» και στην θέση του θα υπάρχει μόνο «των πολιτών».

Πρόκειται σαφέστατα για σχέδιο που «απαντά» στην αναβίωση του νέο οθωμανικού κράτους και στα φιλόδοξα σχέδια για τα Βαλκάνια, στα οποία οι Τούρκοι επιθυμούν να επιστρέψουν διακαώς.

Έτσι εξηγείται η ρήση του A.Νταβούτογλου τον Οκτώβριο του 2009 από το Σεράγεβο, πως τα Βαλκάνια θα ξαναγίνουν Οθωμανικά:

«Επιθυμούμε μια νέα Βαλκανική, που θα θεμελιώνεται στις πολιτικές αξίες, στην οικονομική αλληλεξάρτηση, στη συνεργασία και στην πολιτιστική αρμονία. Όλα αυτά εξασφαλίζονταν στα Οθωμανικά Βαλκάνια» και συνέχισε:

«Εμείς θα αναβιώσουμε την εποχή αυτή, τα Οθωμανικά Βαλκάνια ήταν μια επιτυχημένη ιστορία και τώρα πρέπει να αναγεννηθούν».

Η απαλοιφή όμως του χαρακτηρισμού «Τούρκος πολίτης» μας οδηγεί στο συμπέρασμα της καταργήσεως του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους και της αναβίωσης μέσω του Ισλάμ της νέας Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Ωστόσο, το σύστημα που προβλέπεται από το AKP ο «Πρόεδρος του Κοινοβουλίου δεν θα έχει δυνατότητα μομφής ή επίβλεψης , π.χ των κοινοβουλευτικών ερωτήσεων».

Ο Πρόεδρος της Βουλής δεν θα μπορεί να κάνει επερωτήσεις, κοινοβουλευτικές ερωτήσεις και να ελέγχει τον τρόπο συμπεριφοράς των πολιτικών .

Στο θέμα του Συντάγματος επανήλθε σήμερα ο Ρ.Τ.Ερντογάν ενώ η yenisafak αρθρογραφεί αποκλειστικά για να δέιξει πόσο σημαντική είναι η αλλαγή του.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν είπε πως "το Σύνταγμα πρέπει να αλλάξει το συντομότερο δυνατό και να ξεφορτωθούμε το υπάρχον σύστημα το οποίο δημιουργεί ζητήματα. Αυτό δεν είναι ζήτημα του Ερντογάν . Αν κάποιος έχει καλύτερη ιδέα ας το πει για να το συζητήσουμε".

Ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε και στην ΕΕ ότι δεν θα αλλάξουμε τους αντιτρομοκρατικούς νόμους μας με αντάλλαγμα την κατάργηση της βίζας λέγοντας: «Θα ακολουθήσουμε το δικό μας δρόμο και εσείς το δικό σας».

Η Ε.Ε. έχει ζητήσει από την Τουρκία να προχωρήσει στην αναθεώρηση των αντιτρομοκρατικών νόμων ως όρο για τη χορήγηση βίζας, στο πλαίσιο της συμφωνίας που διαπραγματεύθηκε με τις Βρυξέλλες ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

Αυτό ήταν ένα από τα πέντε κριτήρια που έπρεπε να έχει εκπληρώσει η Τουρκία να πάρει το πράσινο φως για την άρση της βίζας.

Συνομιλίων Τούρκων Αξιωματικών με Τζιχαντιστές που είχε αποκαλύψει τότε η Cumhuriyet

25 Νοεμβρίου 2014, 8.26 μ.μ.

Τούρκος Αξιωματικός: «Εσύ ήσουν αυτός, εκείνος με τον πυρσό;»

Μουσταφά: «Λοιπόν, με έναν μικρό πυρσό, που είσαι μεγάλε αδελφέ; Είσαι εκεί που σου είπα να είσαι;»

Τ.Α.: «Ναι. Σε είδαμε επίσης, οι άνδρες σου…»

Μουσταφά: «Σου είναι εύκολο να μου κανονίσεις να μιλήσω με τον διοικητή εδώ, σε ό,τι αφορά τις δουλειές εδώ; Τι λες εάν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε μια επαφή εδώ ενώ σας βοηθάμε…»

Τ.Α.: «ΟΚ, εάν υπάρξει ανάγκη, να με ενημερώσουν εδώ».

Μουσταφά: «Εάν θα είναι αρκετό για να επικοινωνήσουμε μαζί σας για να διευθετήσουμε το θέμα, κανένα πρόβλημα».

Τ.Α. «Θα το περάσω τώρα. Έχω δύο φυλάκια εδώ. Εάν το κακό χειροτερέψει, θα το πω στον διοικητή του φυλακίου και θα ρίξει μια ματιά…».

Ώρα 7.12 μ.μ.

Τηλεφωνική κλήση από κινητό τηλέφωνο δηλωμένο στο όνομα Α.Β.

Α.Β.: «Είμαστε εδώ όπου του έδωσες το όχημα, είμαστε μέσα στο ναρκοπέδιο. Θα ανάψουμε ένα φως. Έχουμε πράγμα, έλα από αυτή τη μεριά, οι άνδρες είναι εδώ…

Μουσταφά: «Ο.Κ. μεγάλε αδελφέ, έρχομαι».

Α.Β. «Έλα αμέσως, είμαι μέσα στο ναρκοπέδιο με έναν πυρσό, έλα τρέχοντας».

Μουσταφά: «Ε, λοιπόν μεγάλε αδελφέ, είναι το σημείο όπου έδωσα στον υποσμηναγό Μπουράκ ένα αυτοκίνητο;

Α.Β.: «Ναι, λίγο παρακάτω από εκείνο το σημείο. Τα δύο οχήματά μας είναι από την τουρκική πλευρά».

Μουσταφά: «Ο.Κ.».

Α.Β.: «Είμαστε επίσης μέσα στο ναρκοπέδιο».

Μουσταφά: «Θα είμαι αμέσως εκεί μεγάλε αδελφέ».




















ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...