Μεγάλες τουρκικές αεροναυτικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στο Αιγαίο ! Βίντεο ντοκουμέντο από την άσκηση «Θαλάσσιος Λέων» !


Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία καθώς με την υπ’ αριθμ. BD-21/16 ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων προχώρησε στη διεξαγωγή άσκησης έρευνας και διάσωσης το χρονικό διάστημα 3-6 Μαΐου με την επωνυμία DENIZ ASLANI-2016 (Θαλάσσιος Λέων) αναπτύσσοντας μεγάλες αεροναυτικές δυνάμεις στο Αιγαίο.


Η πρώτη φάση της άσκησης διεξήχθη 75 μίλια από τον Κόλπο της Σμύρνης ενώ κινητοποιήθηκαν το Ναυτικό, η Αεροπορία, ο Στρατός και το Λιμενικό της Τουρκίας.

Η τουρκική αυτή ενέργεια έρχεται σε συνέχεια της έκδοσης από τις τουρκικές αρχές της NAVTEX 321/16 με την οποία ανακοινώνεται η διεξαγωγή άσκησης Έρευνας-Διάσωσης (SAR) σε 2 περιοχές του Αιγαίου και συγκεκριμένα Νότια Λέσβου-Βόρεια Ψαρών το διήμερο 4-6 Μαΐου 2016.

Η Τουρκία με μια επίδειξη ισχύος όπως θα δείτε σε βίντεο και εικόνες προσπαθεί να "νομιμοποιήσει" την τουρκική περιοχή Έρευνας-Διάσωσης εντός του Βορειανατολικού-Κεντρικού Αιγαίου.

Το σενάριο της πρώτης φάσης της τουρκικής άσκησης προέβλεπε σήμα κινδύνου από αεροπλάνο. Οι Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έπρεπε να κινηθούν ταχύτατα για να σώσουν τους επιβάτες.

Αμέσως κατέφτασαν μια φρεγάτα, μια κορβέτα, δύο αεροσκάφη έρευνας και διάσωσης, δύο ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης, μόναδα έρευνας και διάσωσης μαζί με ελικόπτερο του Στρατού.

Η δεύτερη φάση της άσκησης θα διεξαχθεί μεταξύ Λέσβου και Χίου.

Το σενάριο θα περιλαμβάνει σήμα κινδύνου από κρουαζιερόπλοιο που μεταφέρει παράνομους μετανάστες.

Οι Τούρκοι κατά τη διάρκεια της άσκησης επιδόθηκαν σε ρεσιτάλ παραβατικότητας στο Αιγαίο...

Tην άσκηση παρακολούθησαν ΥΠΑΜ από Κατάρ, Κίνα, Ν.Κορέα, Κόσοβο, Σενεγάλη και 18 ξένοι παρατηρητές από 11 χώρες.

Ο Τούρκος Ναύαρχος που παρακολούθησε την άσκηση μίλησε για την "ανθρωπιστική προσέγγιση" και τόνισε στους ξένους εκπροσώπους πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι διαθέσιμες επί 24ωρου βάσεως για έρευνα και διάσωση!

Μόλις σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας σε συνέντευξή του επισήμανε τον κίνδυνο θερμού επεισοδίου ή σοβαρού ατυχήματος στο Αιγαίο λόγω της αυξημένης τουρκικής παραβατικότητας.

Εκτός από τις υπερπτήσεις και τις παραβιάσεις ο Π.Καμμένος αναφέρεται και σε παρενοχλήσεις των νατοϊκών πλοίων που περιπολούν στο Αιγαίο.

Ο Π.Καμμένος περιγράφει ένα περιστατικό κατά το οποίο ο κυβερνήτης ολλανδικής φρεγάτας ήρθε αντιμέτωπος με επικίνδυνους ελιγμούς τουρκικής τορπιλακάτου.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, στον οποίο ο υπουργός, όπως επισημαίνει στη συνέντευξή του, εξήγησε ότι αν συμβεί ατύχημα «την ευθύνη θα την φέρει αποκλειστικά η Τουρκία».

Δείτε εικόνες και βίντεο...

















ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...