ΕΚΤΑΚΤΟ: Νέα εισβολή τουρκικών ειδικών δυνάμεων στο Β.Χαλέπι !


Νέα καταδρομική επιχείρηση των τουρκικών ειδικών δυνάμεων στη Β.Συρία έλαβε χώρα χτες το βράδυ καθώς ο τουρκικός Στρατός εισέβαλε στην Αfrin, περιοχή υπό τον έλεγχο των Κούρδων PYD. Η κίνηση αυτή βρίσκεται σε συντονισμό με το ISIS το οποίο έχει επιτεθεί και "βλέπει" Azaz δημιουργώντας "κύμα" 100.000-165.000 πολιτών οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας!

Πολλοί Σύροι πολίτες τρέχουν να σωθούν από το ISIS προς την Efrin δημιουργώντας αυτό που θέλει η Άγκυρα: Μια περιοχή στην οποία έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες Σύροι κάτοικοι και η ίδια να ισχυριστεί ότι έχουν τεθεί οι βάσεις για "ζώνη ασφαλείας".

Πιο αναλυτικά, ο τoυρκικός Στρατός πέρασε τα νότια σύνορα με τη Συρία και εισέβαλε στην Afrin στο Βόρειο Χαλέπι την Παρασκευή το βράδυ σύμφωνα με Κούρδους οι οποίοι δημοσίευσαν φωτογραφίες και βίντεο.

Μετά την εισβολή ο τουρκικός Στρατός εγκατέστησε σημείο ελέγχου μεταξύ των δυο χωριών Hammam και Marwan στο βόρειο τμήμα της Afrin. Σύμφωνα με κουρδικές και συριακές πηγές είναι ακόμη άγνωστο γιατί ο τουρκικός Στρατός εισέβαλε παράνομα στην Afrin ειδικά από τη στιγμή που είναι υπό τον έλεγχο των Κούρδων του PYD στη Βόρεια Συρία.

Μέχρι τώρα οι τουρκικές δυνάμεις είχαν περιοριστεί στο να πλήττουν με βολές πυροβολικού θέσεις των Κούρδων στην περιοχή της Β.Συρίας αλλά τώρα φαίνεται πως αλλάζουν τακτική. Φαίνεται ότι ο τουρκικός Στρατός εκμεταλλεύεται την επίθεση του ISIS στην Azaz για να εισβάλει σε άλλη περιοχή του Χαλεπίου. Στις φωτογραφίες φαίνονται καθαρά τουρκικά τεθωρακισμένα "Cobra" και ΤΟΜΑ ACV-15 .

Ταυτόχτονα ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων στην Afrin, Abdo Ibrahim, παραδέχεται τον βομβαρδισμό των κουρδικών χωριών από τον τουρκικό Στρατό. Την ίδια στιγμή η Ρωσία συνεχίζει να αποκαλύπτει μεταφορές οπλισμού από την Τουρκία προς την al-Nusra.

To ΙSIS "παρέλαβε" μεγάλες ποσότητες οπλισμού όταν κατέλαβε περιοχές που άφησαν οι "μετριοπαθείς" ισλαμιστές της Δύσης στο χωριό Kaljibrin.















ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...