Αρχισε η "εκστρατεία της Ειδομένης": Χιλιάδες άνδρες της ΕΛΑΣ κυκλώνουν τον καταυλισμό με εντολή άμεσης εκκένωσης !


Μεγάλη αστυνομική δύναμη περικυκλώνει αυτή την στιγμή τον μουσουλμανικό οικισμό προσφύγων και παράνομων μεταναστών στην Ειδομένη και ξεκινά εντός των επόμενων ωρών την εκκένωση του καταυλισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εντολή είναι να εκκενωθεί βιαίως η περιοχή, ακόμα κι αν υπάρξει αντίσταση από τους πρόσφυγες, ενώ άμεσα οι παραμένοντες στην περιοχή θα μετακινηθούν με πούλμαν στα "κέντρα φιλοξενίας¨της βόρειας Ελλάδας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν.Τόσκας έδωσε την τελική έγκριση για το σχέδιο και περίπου 500 άνδρες της ΕΛΑΣ ήδη βρίσκονται στην περιοχή

Σύμφωνα με το σχέδιο η περιοχή έχει χωριστεί σε τομείς, ξεκινώντας από τα σημεία που είναι κοντά στο κεντρικό δρόμο και θα προχωρούν προς τα σύνορα.

Συνολικά μέσα βρίσκονται περί τις 15-18.000 άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους οπλοφορούν με μαχαίρια, ενώ πληροφορίες μιλάνε και για ύπαρξη πυροβόλων όπλων.

Περισσότερες από 10 διμοιρίες αναμένεται να φτάσουν στην περιοχή

Την ίδια ώρα θα ληφθούν αυξημένα μέτρα ασφαλείας και στα κέντρα φιλοξενίας για να αποφευχθούν τυχόν εξεγέρσεις.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πάνω από την Ειδομένη θα πετά το ελικόπτερο της ελληνικής αστυνομίας το οποίο θα δίνει απευθείας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.

Όσοι επεξεργάστηκαν το σχέδιο πιστεύουν ότι θα διαρκέσει από λίγες ημέρες μέχρι και μια εβδομάδα ενώ περίπου 15.500 άτομα θα μεταφερθούν με λεωφορεία σε "δομές φιλοξενίας" σε όλη την Ελλάδα.

Κατ'αρχήν θα δημιουργηθεί μια ζώνη ασφαλείας μέσα από την οποία δεν θα μπορούν να κινούνται άτομα που δεν έχουν σχέση με την επιχείρηση.

Πάντως ο προβληματισμός ,για το αν θα είναι επαρκείς οι δομές που υπάρχουν για να φιλοξενήσουν τα άτομα από την Ειδομένη, παραμένει, όπως επίσης και το τι θα γίνει αν αντισταθούν τα χιλιάδες άτομα...






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...