ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΗ ΡΗΤΡΑ ΣΤΟΥΣ «ΑΚΑΤΑΔΕΚΤΟΥΣ» ! Όσες χώρες δεν δέχονται πρόσφυγες θα πληρώνουν !

Οι Ευρωπαικές χώρες που αρνούνται να σηκώσουν στους «ώμους» τους το βάρος της μεταναστευτικής κρίσης θα βρεθούν αντιμέτωπες με οικονομική επιβάρυνση 250.000 ευρώ ανά πρόσφυγα, σύμφωνα με τα σχέδια των Βρυξελλών.

Όπως σημειώνουν οι Financial Times, «η τιμωρητική ρήτρα είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα σημεία της προτεινόμενης αναθεώρησης του λεγόμενου κανονισμού ασύλου του Δουβλίνου», που αναμένεται να αποκαλυφθεί την Τετάρτη.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα, το γεγονός αυτό αποτελεί μια συντονισμένη προσπάθεια της Κομισιόν να διασώσει ένα σύστημα ασύλου που τον τελευταίο χρόνο κατέρρευσε κάτω από το βάρος της μεταναστευτικής κρίσης που έθεσε σε κίνδυνο τις ελεύθερες μετακινήσεις εντός Σένγκεν.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα έχουν μειωθεί λόγω αυστηρότερων ελέγχων μέσω των δυτικών Βαλκανίων αλλά και της συμφωνίας με την Τουρκία για την επαναπροώθηση των αιτούντων άσυλο που φθάνουν στα ελληνικά νησιά.

Η πολιτική, που θέλουν να προωθήσουν οι Βρυξέλλες, αποσκοπεί στο να μετατοπιστεί το βάρος από χώρες όπως η Ελλάδα βάσει ενός συστήματος που μοιράζει τους πρόσφυγες σε όλη την Ευρώπη αν η χώρα βρεθεί αντιμέτωπη με μία ξαφνική εισροή.

Σύμφωνα με τους FT, που επικαλούνται τέσσερις αξιωματούχους που γνωρίζουν την πρόταση, το ποσό θα καθοριστεί στα 250.000 ανά αιτούντα άσυλο, τονίζοντας, ωστόσο, πως το ύψος της ρήτρας μπορεί να προσαρμοστεί κατόπιν συζητήσεων.

«Το μέγεθος της συνεισφοράς μπορεί να αλλάξει, αλλά η ιδέα είναι πως θέλουν να το κάνουν να φανεί σαν κύρωση», λέει ένας αξιωματούχος, ενώ ένας άλλος τονίζει πως σε κάθε περίπτωση η τιμή της μη υποδοχής προσφύγων θα είναι εκατοντάδες ευρώ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...