ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ! Γιατί βρίσκονται σε ετοιμότητα πενταλέπτου οι Μονάδες Αναχαίτισης (ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ) !


Σε ετοιμότητα πενταλέπτου έχουν τεθεί τα «readiness» των μονάδων επιφυλακής της Πολεμικής Αεροπορίας σε Λήμνο, Σκύρο και Καστέλι, για να αντιμετωπίσουν την τουρκική προκλητικότητα.

Η Τουρκία επιμένει με ΝΟΤΑΜ στον αεροπορικό αποκλεισμό της Χίου και των Ψαρών.

Η Τουρκία επιμένει με ΝΟΤΑΜ να θέλει να κάνει άσκηση, δεσμεύοντας περιοχές στο Αιγαίο με τρόπο τέτοιο ώστε να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των νησιωτών. Κρατώντας στην αρχή τα προσχήματα ζήτησε άδει από την Αθήνα για να δεσμεύσει επτά περιοχές μέσα στο FIR Αθηνών για την άσκηση. Μόλις είδαν τις επτά περιοχές στην ΥΠΑ, διαπίστωσαν ότι στην πραγματικότητα επρόκειτο για αεροπορικό αποκλεισμό της Χίου και των Ψαρών.

Αρνήθηκαν με τη ΝΟΤΑΜ A1035/16 και επέτρεψαν να γίνει η άσκηση σε τέσσερις περιοχές. Ωστόσο η Άγκυρα με αδιαλλαξία ανακοίνωσε με νέα ΝΟΤΑΜ την Α2203/16, ότι θα πραγματοποιήσει την άσκηση όπως είχε προγραμματίσει. Όπως ήταν αναμενόμενο, ακολούθησε ένας «πόλεμος» με ΝΟΤΑΜ μεταξύ ελληνικών και τουρκικών αρχών.

Στο Αιγαίο πάντως από το πρωί οι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας έχουν τεθεί σε ετοιμότητα, τόσο στις μονάδες αναχαίτισης Λήμνο, Σκύρο και Καστέλι, όσο και στις μητρικές Μονάδες, για να αναχαιτίσουν όσα τουρκικά αεροσκάφη μπουν στον ελληνικό εναέριο χώρο χωρίς άδεια και χωρίς να έχουν καταθέσει σχέδιο πτήσης.

Παράλληλα, συνεχίζεται κανονικά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Πολεμικής Αεροπορίας. Για παράδειγμα σήμερα το πρωί μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από το Βαθύ της Σάμου. Δεν επρόκειτο για παραβίαση, αλλά για ελληνικά Μιράζ που πραγματοποιούσαν το κανονικό τους εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Δείτε στον διαδραστικό χάρτη ποιες περιοχές έχει επιτρέψει η Ελλάδα να γίνει η άσκηση (μπλε χρώμα) και ποιες έχει ανακοινώσει πρόσθετα η Τουρκία (κόκκινο χρώμα).











ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...