Βρέθηκε κοίτασμα φυσικού αερίου ΜΑΜΟΥΘ !


Σημαντικές εξελίξεις αναμένεται να σημειωθούν τους επόμενους μήνες, στον τομέα του φυσικού αερίου, όπως προειδοποιεί ο ιδρυτής της Kassinis International Consulting Ltd.

Ο κ. Σόλων Κασίνης, παραχώρησε νέα συνέντευξη και αναφέρθηκε στο ερευνητικό τεμάχιο 11 της Κυπριακής ΑΟΖ, στο οποίο υποστήριξε ότι βρίσκεται τεράστιο κοίτασμα πετρελαίου.

"Με βάση τα γεωφυσικά δεδομένα τα οποία έχουμε, το τεμάχιο 11 δείχνει οπωσδήποτε μια ουσιαστική γεωλογική δομή τύπου Ζορ και οπωσδήποτε εκεί θα τρυπήσουμε και θα βρούμε εντός των υφάλων ένα πολύ σημαντικό κοίτασμα. Πιστεύω ότι θα βρούμε πέραν των 15 τρις κυβικών ποδιών" δήλωσε ο κ. Κασίνης.

Σχετικά με το αν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν τα λεγόμενα του, ο ιδρυτής της Kassinis International Consulting Ltd, είπε: "Το 11 είναι ένα κοίτασμα το οποίο δείχνει ότι υπάρχουν παρόμοια κοιτάσματα τύπου Ζορ. 

Δηλαδή μέσα σε ασβεστόλιθους, μέσα σε ύφαλους και οπωσδήποτε οι ποσότητες του ΦΑ που υπάρχουν εκεί είναι μεγάλες. Κάτω από το Ζορ, επίσης, υπάρχει κοίτασμα πετρελαίου, το οποίο τέμνεται κατά το μισό προς την κυπριακή ΑΟΖ και κατά το υπόλοιπο ήμισυ προς την Αίγυπτο".

Όσον αφορά τον 3ο γύρο δανειοδότησης, ο κ. Κασίνης εξήγησε ότι: "Εξ όσων γνωρίζω υπάρχει ενδιαφέρον και από την ΕΝΙ και από την BG και από την BP. Και για τα τρία τεμάχια".

Για το ενδιαφέρον της Τουρκίας, σχετικά με συνεργασία στον χώρου του φυσικού αερίου, ο Σόλων Κασίνης τόνισε πως: "Η επιθυμία των Τούρκων είναι δεδηλωμένη εδώ και αρκετό καιρό. Ιδίως μετά το περιστατικό με το ρωσικό αεροπλάνο, η Τουρκία προσπαθεί να βρει νέους τρόπους τροφοδοσίας ΦΑ, διότι μην ξεχνάτε ότι παίρνει το 38% από την Gazprom.

Είμαι απολύτως σίγουρος όμως ότι και το Ισραήλ είναι πολύ σκεπτικό με το ενδεχόμενο αυτής της συνεργασίας, παρ’όλο που όπως είπατε το βλέπει πως η Τουρκία είναι μια τεράστια αγορά. Ακριβοπληρώνουν το ΦΑ τους, αλλά από την άλλη δεν ξεχνούν αυτά τα οποία έχουν κάνει οι Τούρκοι".







ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...