ΣΤΟΙΧΕΙΑ – ΣΟΚ ΑΠΟ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ: 20 δισ. κόστισε στην Ελλάδα το 9μηνο ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ !


Για «ντροπιαστικό ξεπούλημα των περιουσιών και καταθέσεων των Ελλήνων, μέσω της μεθόδευσης της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από την κυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ, που λειτούργησε ξεκάθαρα σαν εντολοδόχος ξένων funds και κερδοσκόπων» κάνει λόγο η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή ανεφερόμενη σε απάντηση του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.


Όπως επισημαίνει η κ. Καϊλή «ο Πιερ Μοσκοβίσι ξεσκεπάζει τις αποκλειστικές ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάρρευση της αξίας των μετοχών 70-90% τους πρώτους 9 μήνες της συγκυβέρνησης Συριζανέλ, την οποία και εκμεταλλεύθηκαν για να «χαρίσουν» περιουσίες, σπίτια και γη των Ελλήνων πολιτών, αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, στα νύχια των αγορών.»

Η κ. Καϊλή σημειώνει ότι, όπως αποκαλύπτει σε απάντησή του ο Επίτροπος Μοσκοβισί «τουλάχιστον 20 δισ. ευρώ ήταν οι απώλειες για το παραμύθι της διαπραγμάτευσης, πριν τα νέα Μνημόνια Τσίπρα-Καμμένου».

Και προσθέτει: «Το κόλπο ήταν ο αποκλεισμός των Ελλήνων μικρομετόχων και των Ελληνικών Ταμείων από την αγορά των νέων μετοχών της ανακεφαλαιοποίησης στο 5-15% της αξίας των παλαιών, για να περάσει ο έλεγχος αναπόφευκτα σε ξένους κερδοσκόπους αντί πινακίου φακής. 

Αδειάζει έτσι και την κυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ, που μιλούσε για «προδότες», ενώ η ίδια ξεπούλησε τους κόπους και τις περιουσίες των Ελλήνων αξίας εκατοντάδων δισ. ευρώ αντί μόλις ελαχίστων δισ., υποθηκεύοντας το μέλλον των παιδιών μας.»

«Μπροστά σε αυτό, τα συστηματικά ψέματα και οι συκοφαντίες σε βάρος της αντιπολίτευσης είναι απλώς πταίσματα. Εργαλείο άλλωστε της οργανωμένης κυβερνητικής προπαγάνδας είναι και η παραπλανητική επικοινωνιακή εκμετάλλευση της στήριξης στην Ελλάδα από τους Ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες, αλλά κυρίως, το bullying σε βάρος οποιουδήποτε ορθώσει μια άλλη φωνή ή προειδοποιήσει ή αποκαλύψει τα ψέματα τους» σημειώνει η κ. Καϊλή καταλήγοντας ότι:

«Η υπονόμευση κάθε προοδευτικής δομικής μεταρρύθμισης, η απάνθρωπη λιτότητα και τα σκληρά φοροεισπρακτικά μέτρα είναι το κόστος που πληρώνει η χώρα στην επικοινωνιακή τακτική των “αριστερών κόκκινων γραμμών” περί μη δήθεν περικοπής συντάξεων και μισθών».







ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...