ΠΟΛΕΜΟΣ εναντίον της Ορθοδοξίας από την κυβέρνηση !

Οι κυβερνώντες φροντίζουν να δείχνουν συνεχώς την αντίθεση τους στην εκκλησία και την Ορθοδοξία…

Ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης προσηλωμένος στην πάγια τακτική κατά της θρησκείας παρουσιάστηκε ενάντιος στην ομιλία του Μητροπολίτη Λαυρεωτικής και Μεσογαίας κ. Νικολάου στο 15ο Ενιαίο Λύκειο Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε τι δήλωσε σχετικά: ‘’Το σχολείο, δεν είναι δυνατό να δίδει βήμα μαθήματος, δηλαδή συνδιδασκαλίας, σε οποιονδήποτε τρίτο παράγοντα ο οποίος δεν είναι εκπαιδευτικός.

Δεν πρόκειται να μετατραπούν τα σχολεία, το διδακτικό πρόγραμμα, σε μία αγορά ομιλιών της μίας ή άλλης κατεύθυνσης.

Το δημόσιο σχολείο έχει την ευθύνη για το περιεχόμενο των μαθημάτων.’’

‘’Εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται στα σχολεία, εκτός διδακτικού χρόνου και με βάση την ευθύνη του συλλόγου των καθηγητών και των υπηρεσιών του υπουργείου. Καμία αντίρρηση. Δεν πρόκειται, όμως, να μετατραπούν τα σχολεία, το διδακτικό πρόγραμμα, σε μία αγορά ομιλιών της μίας ή άλλης κατεύθυνσης. Το δημόσιο σχολείο έχει την ευθύνη για το περιεχόμενο των μαθημάτων.

Δεν είναι δυνατόν να εκχωρήσει αυτή τη συνταγματικά, την εκ του Συντάγματος απονεμηθείσα ευθύνη, αυτήν την πολιτικά νομιμοποιημένη ευθύνη λειτουργίας του, σε οποιονδήποτε τρίτο εκτός σχολείου.’’ ανέφερε στην ομιλία του στο Κοινοβούλιο ο Νίκος Φίλης.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...