Τον Ιούνιο έρχεται η Δραχμή (;)

Όπως σας αναφέραμε με προηγούμενο άρθρο,ανοικτά είναι ακόμη τα σενάρια για μία νέα οικονομική κρίση και παράλληλο Grexit, το οποίο θα οδηγήσει στη Δραχμή. Μάλιστα τα σενάρια αυτά έρχονται στο κρισιμότερο σημείο της διαπραγμάτευσης και λίγο μετά τις διαρροές που ήρθαν από το Wikileaks, οι οποίες ανέφεραν πως το ΔΝΤ προσπαθούσε να προκαλέσει πιστωτικό κίνδυνο στη χώρα μας.

Το Bloomberg, το οποίο αναφέρει πως είναι αβέβαιη ακόμη η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, τονίζει πως οι φόβοι για το grexit έρχονται από Ευρωπαίους αξιωματούχους, οι οποίο υπογραμμίζουν πως η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει μπελάδες, αν η κυβέρνηση συνεχίσει να κωλυσιεργεί.

Η πρόοδος που έχει υπάρξει μέχρι στιγμής είναι μηδαμινή, αφού ακόμη δεν έχει βρεθεί συμφωνία για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το δημοσιονομικό κενό της χώρας. Το ΔΝΤ εν τω μεταξύ συνεχίζει να μπλοκάρει με τη στάση του τις διαδικασίες.

Ενδέχεται λοιπόν η χώρα μας να οδηγηθεί σε μία έξοδο από το ευρώ, η οποία θα φέρει τα πάνω κάτω στις αγορές και θα προκαλέσει νέα οικονομική κρίση στη χώρα. Σε βάθος χρόνου όμως, πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα μπορεί να επωφεληθεί από ένα ενδεχόμενο Grexit, αρκεί αυτό να γίνει με τις σωστές διαδικασίες.

Πάντως, η Κομισιόν δηλώνει πως επιθυμεί την επιτυχή επίτευξη συμφωνίας. Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, τονίζει πως όλοι μαζί εργάζονται με πίστη και αφοσίωση για υπάρξουν θετικά αποτελέσματα.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...