Ελβετία: Οι μουσουλμάνοι επιβάλλουν τα δικά τους ήθη και έθιμα ! Οι μαθητές δεν θα χαιρετούν διά χειραψίας γυναίκες καθηγήτριες !

Οι μουσουλμάνοι μαθητές της κοινότητας Τερβίλ στην περιοχή της Βασιλείας στη βόρεια Ελβετία απαλλάχθηκαν από την υποχρέωση να σφίγγουν το χέρι του γυναικείου διδακτικού προσωπικού, μια απόφαση που προκάλεσε οργή και έκπληξη.

Για τον Φελίξ Μουρί, πρόεδρο της Επιτροπής Επιστήμης, Εκπαίδευσης και Πολιτισμού του Εθνικού Συμβουλίου (Κάτω Βουλή) «το σφίξιμο του χεριού αποτελεί μέρος της κουλτούρας μας. Είναι μια χειρονομία σεβασμού και σαβουάρ-βιβρ» δήλωσε σήμερα στη "20Minuten".

Η απόφαση, η οποία ελήφθη από τις σχολικές αρχές της Τερβίλ και μεταδόθηκε από τα ΜΜΕ, αφορά δυο μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η απόφαση ελήφθη όταν οι δύο νεαροί δήλωσαν πως έχουν πρόβλημα με αυτή τη συνήθεια επειδή στη θρησκεία τους ένας άνδρας δεν έχει το δικαίωμα να αγγίξει μία γυναίκα, αν δεν είναι σύζυγός του ή μέλος της οικογένειάς του.

Για τον Κριστόφ Εϊμάν, πρόεδρο της ελβετικής Διάσκεψης των διευθυντών δημόσιας εκπαίδευσης των καντονιών, «αυτοί οι κανονισμοί εξαίρεσης δεν είναι η λύση».

«Δεν μπορούμε να ανεχθούμε οι γυναίκες να έχουν διαφορετική μεταχείριση από τους άνδρες στη δημόσια υπηρεσία», δήλωσε στην ελβετική τηλεόραση.

Η πρόεδρος των σχολείων της Τερβίλ Κριστίν Αρεκέτ δήλωσε από την πλευρά της στα μμε πως δεν είναι ικανοποιημένη από αυτή την απόφαση αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

«Είναι δύσκολο όταν κάποιος δεν θέλει να υιοθετήσει τον δικό μας τρόπο ζωής», παραδέχθηκε και εξέφρασε τη λύπη της επειδή δεν είχε καμία υποστήριξη από το καντόνι όταν τους ανέφερε το πρόβλημα.

Οι αρχές του καντονιού της Βασιλείας-Λάντσαφτ, οι οποίες θα μπορούσαν να πουν αν οι σχολικές αρχές της Τερβίλ θα πρέπει να κάνουν πίσω έπειτα από την κατακραυγή που προκάλεσε η απόφασή τους και με τις οποίες επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες για σχολιασμό.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...