Τα ντοκουμέντα γονατίζουν τους Τούρκους για το Αιγαίο !

Η γειτονική μας Τουρκία, αγνοεί ή μάλλον ξεχνάει σκοπίμως την Ιταλοτουρκική συμφωνία της δεκαετίας του 30', αλλά και την συμφωνία της Λοζάνης, όταν αμφισβητεί την Ελληνική Κυριαρχία στο Αιγαίο.

Πιο συγκεκριμένα, όταν υπογράφηκε η Συνθήκη της Λοζάνης, στις 23/7/1923, η Τουρκία δεν είχε κανένα δικαίωμα στα ελληνικά νησιά, καθώς τελούσαν υπό ιταλική κατοχή και στην συνέχεια παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα.

Με την Διάσκεψη Ειρήνης λοιπόν, στις 10/2/ 1947, τα Δωδεκάνησα μαζί με πλήθος νησιών του Αιγαίου, ενσωματώθηκαν επισήμως στο Ελληνικό κράτος, γεγονός που αποδεικνύουν και οι χάρτες της εποχής, τους οποίους αγνοεί για δικά του οφέλη, ο Τούρκος πρόεδρος.

Η Τουρκία και ο πρόεδρος της Ταγίπ Ερντογαν, ξεχνούν μάλλον όσα έχουν συμφωνηθεί στο παρελθόν και προκαλούν σήμερα δίχως φραγμούς.

Δείτε τους χάρτες:









ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...