Νέα κατάρρευση εταιρίας κολοσσού στην Ελλάδα; Τρόμος !

Σαν κεραυνός εν αιθρία «έσκασε» στον κόσμο των αγορών η αιφνίδια απόφαση της «Ηλεκτρονική Αθηνών» να προχωρήσει σε κλείσιμο καταστημάτων της!

Η εταιρία-κολοσσός στο χώρο των ηλεκτρονικών συσκευών, η οποία έχει ήδη αποφασίσει να εκτελέσει πλάνο «συρρίκνωσης», κλείνοντας 10 καταστήματα ανά 10 ημέρες, αναμένεται να βάλει «λουκέτο» σε μια εβδομάδα και στο υποκατάστημα της Ορεστιάδας, ύστερα από 14 χρόνια λειτουργίας.

Αυτό τουλάχιστον ανακοινώθηκε εχθές (31/3) στους 8 εργαζόμενους του καταστήματος και οικογενειάρχες στο σύνολό τους…

Παρόλα αυτά στην περίπτωση του συγκεκριμένου καταστήματος, υπήρχαν διαβεβαιώσεις μέχρι και πριν από λίγες ημέρες ότι πιθανόν να «άντεχε» για ένα διάστημα ακόμα, ωστόσο, ένας έλεγχος που έγινε την περασμένη Τρίτη στην επιχείρηση από την Επιθεώρηση Εργασίας, στη διάρκεια του οποίου υπήρξε η βεβαίωση παράβασης αναφορικά με την ασφάλεια του αναβατορίου της αποθήκης, αποτέλεσε τη «χαριστική βολή» και επέσπευσε το «λουκέτο».

Η εταιρεία δεν ήταν διατεθειμένη να επιβαρυνθεί, ούτε με το κόστος των αναγκαίων εργασιών διασφάλισης της ασφάλειας του αναβατορίου, ούτε με το πρόστιμο που θα έπρεπε να καταβάλει εντός 10 ημερών, εάν δεν προχωρούσε στις εργασίες αυτές.

Επισήμως, οι εργαζόμενοι-απολυμένοι θα προσέρχονται κανονικά στις θέσεις τους μέχρι τις 9 Απριλίου, οπότε και κατεβαίνουν οριστικά τα ρολά. Το μόνο «θετικό» που υπάρχει είναι ότι στο προσωπικό καταβλήθηκε κανονικά εχθές (31/3) ο τελευταίος μισθός και θα τους καταβληθεί και το δώρο του Πάσχα.

«Από ‘κει και πέρα, όσο πάει το ταμείο ανεργίας», αναφέρουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μέσα στην «πίκρα» τους είναι υποχρεωμένοι να ανταποκριθούν και στο… «λαϊκό προσκύνημα» που παρατηρείται από νωρίς σήμερα (1/4) το πρωί, με καταναλωτές να έχουν σπεύσει να αγοράσουν με έκπτωση τα εμπορεύματα που υπάρχουν μέσα στο κατάστημα.

Αξίζει να αναφερθεί, πως μέσα σε πέντε ώρες είχαν «αδειάσει» τα περισσότερα ράφια και η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι μέχρι σήμερα το κλείσιμο του μαγαζιού δε θα έχει απομείνει ούτε ένα προϊόν!




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...