Σφοδρή επίθεση Παυλόπουλου στο ΔΝΤ: Να τελειώνουμε τώρα με την συμμορία των αποτυχημένων, η Ευρώπη δεν τους χρειάζεται !

Η μεγάλη δικαιωση του Προκόπη Παυλόπουλου ο οποίος πρωτοστάτησε παρέχοντας το νομικό οπλοστάσιο για να εξοβελιστεί το Βρετανικό δίκαιο από την συμφωνία, Αφοπλίζοντας έτσι τους οικονομικούς δολοφονους του ΔΝΤ που υποχρεώθηκαν στο «λάθος» το οποίο αποκάλυψαν τα Wikileaks.


Μετά τις αποκαλύψεις των WIKILEAKS για την συνωμοσία του ταμείου να οδηγήσει την Ελλάδα σε χρεοκοπία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε συνομιλία του με τον Αλέξη Τσίπρα καθιστά επιτακτική την ανάγκη για την απομάκρυνση του ταμείου από το Ελληνικό πρόγραμμα και την Ευρώπη, με την ενισχυση των ευρωπαϊκων θεσμών.

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό, ο κ. Παυλόπουλος, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, σημείωσε ότι όπως έχει καταστήσει και δημοσίως γνωστό, θεωρεί «πως από τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωζώνη έχουν διαμορφώσει τον ESM, τη σημερινή αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έπρεπε να την είχε αναλάβει εδώ και καιρό ο ίδιος ο ESM μέσω δικών του έμπειρων στελεχών. 

Και τούτο διότι, πέραν των άλλων που αφορούν αυτό τούτο το κύρος των ευρωπαϊκών θεσμών, η τεχνογνωσία των στελεχών του ESM θα ήταν σαφώς ανώτερη εκείνης των στελεχών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με βάση την όλη διεθνή προϊστορία του τελευταίου».

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα τηρεί τα συμφωνηθέντα, και θα ζητήσει εξηγήσεις για τις θέσεις του Ταμείου. Θα ενημερώσω της ηγεσίες χωρών και θεσμών για τη θέση μας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα να παίξει με τη φωτιά και δεν θα αφήσουμε τη χώρα και την Ευρώπη απροστάτευτη. Κάποιοι θέλουν να στήσουν νέα κρίση στην Ελλάδα για να επηρεάσουν το δημοψήφισμα στη Βρετανία και να τραυματίσουν την Ευρώπη».

Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε επίσης τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, καθώς και τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ θα επικοινωνήσει και με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους.

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη να ενημερώσει τους επικεφαλής των ευρωομάδων, καθώς και τον Ρομπέρτο Γκουαλτγιέρι, επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για την παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος.

Σύμφωνα με πηροφορίες, ο πρωθυπουργός πρόκειται να αποστείλει άμεσα, για το συγκεκριμένο θέμα, επίσημη επιστολή στην Κριστίν Λαγκάρντ.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...