Αεροπορική τραγωδία στη Ρωσία: Αεροσκάφος Boeing συνετρίβη κατά την διάρκεια της προσγείωσης [βίντεο] !

Τα ξημερώματα συνέβη αεροπορική τραγωδία στη Ρωσία, όταν πτήση της Flydubai συνετρίβη στην πόλη Ροστόφ επί του Ντον.

Στην πτήση FZ981 από το Ντουμπάι επέβαιναν 61 άτομα, με όλους τους να βρίσκουν τραγικό θάνατο. Το Boeing 737-800 συνετρίβη κοντά στον αεροδιάδρομο τη στιγμή που επιχειρούσε για δεύτερη φορά προσγείωση, μέσα σε κακές καιρικές συνθήκες.

«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το Boeing συνετρίβη ενώ υπήρχε κακή ορατότητα, 50-100 μ. από τον αεροδιάδρομο», ανέφερε πηγή του Interfax. Τα έξι μέλη του πληρώματος και όλοι οι επιβάτες σκοτώθηκαν με τη συντριβή, σύμφωνα με το τοπικό υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης.

Τα περισσότερα θύματα ήταν Ρώσοι, αλλά ανάμεσα στους επιβαίνοντες υπήρχαν και 11 άτομα άλλης εθνικότητας, ανάμεσά τους και το εξαμελές πλήρωμα.
Οι 61 επιβαίνοντες, ανάμεσά τους και τα έξι μέλη του πληρώματος και τέσσερα παιδιά είναι νεκρά, όπως ανέφεραν ρώσοι αξιωματούχοι. «Δυστυχώς είναι όλοι νεκροί» δήλωσε ο Βίκτορ Γιανουτσένκο, αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου εκτάκτων αναγκών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το αεροσκάφος συνετρίβη στην προσγείωση, όπως ανέφερε η αρμόδια επιτροπή ερευνών στο πρακτορείο Tass. Σύμφωνα όσα είπε στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya-24 ο κυβερνήτης του Ροστόφ, Βασίλι Γκολούμπεβ οι αεροδιάδρομοι στο αεροδρόμιο είχαν ανασκευαστεί τον περασμένο χρόνο, σημειώνοντας πως βρίσκονταν σε καλή κατάσταση.

Τα διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν υλικό από κάμερα ασφαλείας, που θεωρείται ότι δείχνει τη στιγμή της συντριβής.


Τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης έσπευσαν στο σημείο και ήδη έσβησαν τη φωτιά, αλλά το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό τουλάχιστον μέχρι το πρωί της Κυριακής, ενώ όλες οι πτήσεις εκτρέπονται στο Κράσνονταρ. Σύμφωνα με το LifeNews, το αεροσκάφος δεν κατάφερε να προσγειωθεί στην πρώτη του προσπάθεια και αναγκάστηκε να κάνει δεύτερη. Όμως, εκείνη τη στιγμή- σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- η ουρά του αεροσκάφους χτύπησε στο έδαφος, το Boeing συνετρίβη και έπιασε φωτιά.

Η αεροπορική εταιρεία επιβεβαίωσε τη συντριβή της πτήσης FZ981 και τις απώλειες. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συγκεντρώσουμε πληροφορίες το ταχύτερο δυνατό. Αυτή τη στιγμή οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι για τους επιβάτες και το πλήρωμα που επέβαιναν στο αεροσκάφος. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε όσους επηρεάζονται από αυτό το δυστύχημα», ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση, δίχως να γίνεται αναφορά στα αίτια της τραγωδίας.

Ενδεχόμενο μηχανικού προβλήματος...

Ρώσοι αξιωματούχοι εξετάζουν και το ενδεχόμενο να υπήρχε μηχανικό πρόβλημα στο αεροσκάφος. Οι ερευνητές θεωρούν ότι ίσως αυτός ήταν ο λόγος που το Boeing εγκατέλειψε την πρώτη του προσπάθεια να προσγειωθεί, περίπου στη 1:35, τοπική ώρα.

«Μετά από αυτό, το αεροσκάφος έκανε κύκλο πάνω από την πόλη και περίπου δύο ώρες αργότερα επιχείρησε να προσγειωθεί. Αυτή η απόπειρα κατέληξε σε τραγωδία», ανέφερε πηγή από τις αρχές ασφαλείας στο Interfax.

Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο γιατί υπήρξε τόση χρονική απόσταση ανάμεσα στις δύο προσπάθειες για προσγείωση. Αξιωματούχοι των αερομεταφορών έχουν ήδη αναφέρει ότι η κακοκαιρία και κάποιο λάθος του πιλότου ελέγχονται επίσης ως πιθανές αιτίες.












ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...