Ισραηλινός Στρατηγός αποκάλεσε τον Ερντογάν «δικτάτορα» και τόνισε ότι αναμένει προβλήματα στην Α. Μεσόγειο !

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Εν μέσω πληροφοριών περί δήθεν προόδου στις διαπραγματεύσεις για την συμφιλίωση μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ, ο Υπαρχηγός των Ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF), Υποστράτηγος Yair Golan , δήλωσε ότι η Τουρκία είναι «ο πιο προβληματικός παράγοντας» στην περιοχή, αλλάζοντας άρδην την γενικότερη εντύπωση, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.

Ο Γκολάν, ο οποίος σημειωτέον είναι ένας έμπειρος Στρατηγός, δήλωσε ότι η Τουρκία κυβερνάται από ένα κόμμα ισλαμικού προσανατολισμού , το οποίο διευθύνεται από τον Ερντογάν, ο οποίος έχει υλοποιεί την πολιτική του με δικτατορικές μεθόδους . Όσο η κατάσταση αυτή συνεχίζεται, «θα πρέπει να περιμένουμε πολλά προβλήματα και προκλήσεις στην περιοχή μας».

Ο Ισραηλινός Στρατηγός εμφανίστηκε στο ινστιτούτο Begin-Sadat σε συνέδριο που διενεργείται υπό την αιγίδα του στρατιωτικού Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ , μιλώντας σε συζήτηση με θέμα «Οι σύγχρονες προκλήσεις των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων».

Στην συνέχεια θέλοντας να μετριάσει την θέση του ο Yair Golan , είπε ότι δεν συνιστάται άμεση λήψη άμεσα εχθρικών θέσεων προς την Τουρκία, γιατί είναι ένα «μεγάλο και ισχυρό κράτος», αλλά προειδοποίησε: «Μεταξύ υμών και αυτών δεν υπάρχει σύγκλιση συμφερόντων, δεν υπάρχει ιδεολογική συγγένεια, και ως εκ τούτου θα πρέπει να καταβληθούν τιτάνιες προσπάθειες για να εξασφαλιστεί, τουλάχιστον η μείωση των εντάσεων , αλλά θα πρέπει να τηρήσουμε τις αρχές μας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να έρθουν σε μια «ανεπιθύμητη περιοχή» εξτρεμισμού ».

Ο Υποστράτηγος Yair Golan έχει διατελέσει διοικητής της Βόρειας Διοίκησης, διοικητής στο εσωτερικό μέτωπο και για ένα χρόνο ήταν υπεύθυνος των στρατιωτικών σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Ισραηλινός Στρατηγός δήλωσε επίσης : «Οι Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούν ευρέως την στρατιωτική τους δύναμη και δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό είναι προς όφελός τους. Πρόσθεσε ότι στις ΗΠΑ υπάρχει μια «εξουσία» που αρέσκεται στο θέαμα , αλλά «με πολλούς τρόπους, δεν είναι πολύ καλύτερη από εμάς, σε ορισμένες περιοχές είναι καλύτερη, σε ορισμένες όμως όχι».

Σχετικά με το ζήτημα των σχέσεων με τη Ρωσία, ο Γκολάν, δήλωσε ότι δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει την παρουσία της χώρας αυτής στην περιοχή. Τόνισε ότι η Ρωσία γνωρίζει «καλά» τις κόκκινες γραμμές του Ισραήλ, και ο συνεχής διάλογος με το ρωσικό στρατό ήταν ο πλέον «εποικοδομητικός».

«Ο Συντονισμός με τους Ρώσους, προκειμένου να αποφευχθεί η ένταση και η αντιπαράθεση λαμβάνει χώρα σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Αν υπάρχει κάποια παρεξήγηση ή ένταση, αμέσως θα επικοινωνήσουμε για το ζήτημα αυτό και η κατάσταση διορθώνεται αμέσως».

Ο Ισραηλινός ανώτατος αξιωματικός, μελλοντικός πολιτικός ηγέτης του Ισραήλ σύμφωνα με τα καθιερωμένα, πρώτον «δεν μασάει τα λόγια του» και δεύτερον « έσφαξε την Τουρκία με το μπαμπάκι».

Στην ουσία πιστοποίησε ότι υπάρχει ένας διάλογος με την Άγκυρα, αλλά αυτή η προσέγγιση γίνεται για τα « μάτια του κόσμου» και για το χατίρι των εταιριών πετρελαίου .

Η διαφορά φιλοσοφίας του Ισραήλ από την μουσουλμανική Τουρκία είναι μεγάλη και κυρίως «αγεφύρωτη». Ο ίδιος δεν πιστεύει σε καμία περίπτωση ότι οι Τούρκοι θέλουν την «προσέγγιση» αυτή.

Η ουσία όμως των λεγόμενων του Ισραηλινού αξιωματικού, είναι αλλού και αυτό αφορά άμεσα και την Ελλάδα. Η Τουρκία ετοιμάζεται να κάνει «σαματά» στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο λίαν συντόμως . Η “Άγκυρα ετοιμάζει την αναβίωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και αυτό το γνωρίζει η ισραηλινή στρατιωτική ηγεσία.

Αυτό είπε στην ουσία ο Υποστράτηγος Yair Golan, και καλό είναι η Αθήνα να έχει τα «αυτιά της τεντωμένα» , διότι οι Οθωμανοί ούτε συμφωνίες τηρούν , ούτε αλλάζουν χαρακτήρα και συμπεριφορά.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...