Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΩΡΑ ΘΑ «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ» ΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ !

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ο επικίνδυνος και απρόβλεπτος Ερντογάν συνεχίζει τα επικίνδυνα παιχνίδια του με την φωτιά, απειλώντας να ανατινάξει όλη την ευρύτερη περιοχή στον αέρα.

Τώρα όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ αρχίζει εκστρατεία «απελευθέρωσης» της Κριμαίας από τους Ρώσους, συγκροτώντας γι αυτόν τον σκοπό ένα παραστρατιωτικό σώμα με στελέχωση από Τούρκους αξιωματικούς και με στρατολόγηση από Τατάρους της Κριμαίας και Ουκρανούς, με το οποίο όπως αναφέρεται, θα αρχίσει την επιχείρηση απελευθέρωσης της χερσονήσου.


Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, το θέμα αυτό συζητήθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη στην Άγκυρα του προέδρου της Ουκρανίας, Ποροσένκο, με τον οποίο ο Ερντογάν σύναψε αντιηρωικό μέτωπο. Σαν αρχηγό του νέου αυτού παραστρατιωτικού σώματος ορίστηκε ο Τάταρος οπλαρχηγός, Numan Çelebicihan, ενώ συναρχηγός ορίστηκε ο αρχιμουφτής των Τατάρων της Κριμαίας, Lenur İslamov, δίνοντας έτσι και θρησκευτικό χαρακτήρα στην επιχείρηση απελευθέρωσης της Κριμαίας.


Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε στον τουρκικό τύπο ο αρχιμουφτής της Κριμαίας, η Κριμαία είναι η πατρίδα των Τατάρων και οι Ρώσοι την κατέλαβαν παράνομα ενώ ζήτησε από τον Ερντογάν να έπεμπα άμεσα για να απελευθερωθεί η χερσόνησος και να ενσωματωθεί ξανά στην νόμιμη αρχή της Ουκρανίας.



Καλά όλα αυτά, αλλά ο Ερντογάν και οι άλλοι μάλλον λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...