ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ ! ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΗΝ ΣΚΑΝΔΑΛΗ !

ΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΗΝ ΣΚΑΝΔΑΛΗ ΤΩΡΑ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ένα καινούργιο ρωσικό πλοίο που πέρασε τον Βόσπορο με κατεύθυνση το Αιγαίο Πέλαγος, αναστάτωσε για άλλη μια φορά τους Τούρκους και αυτή την φορά πραγματικά τάραξε τα νερά στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης.

Την Τέταρτη το απόγευμα το ρωσικό πλοίο Alexander Ortakovsky, με νούμερο 031 μπήκε στον Βόσπορο προερχόμενο από την Μαύρη Θάλασσα με κατεύθυνση την θάλασσα του Μαρμαρά και το Αιγαίο Πέλαγος. Το ίδιο πλοίο πριν από οχτώ μέρες είχε περάσει πάλι τον Βόσπορο προερχόμενο τότε από την ανατολική Μεσόγειο και πήγαινε στην Μαύρη θάλασσα. Τώρα έρχονταν ξανά στον Βόσπορο με κατεύθυνση προς τον ρωσικό στόλο στην ανατολική Μεσόγειο.

Εκείνο όμως που αναστάτωσε τους Τούρκους ήταν ότι αυτή την φορά οι Ρώσοι είχαν εμφανιστεί απροκάλυπτα στο κατάστρωμα του πλοίου επιδεικτικά με τον οπλισμό τους, κοιτώντας στραμμένοι με άγριες διαθέσεις προς τις ακτές της Κωνσταντινούπολης.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής μαζί με την τουρκική φρεγάτα TCG Tekirdağ, πλησίασαν το ρωσικό πλοίο μην τολμώντας φυσικά να ενοχλήσουν το ρωσικό πλήρωμα που τους κοιτούσε με ειρωνικό ύφος και με τα όπλα προτεταμένα προς τους Τούρκους.

Επακολούθησε ταραχή και το επεισόδιο τελικά έληξε όπως ανέφερε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων IHA, με το ρωσικό πλοίο να ανοίγεται στην θάλασσα του Μαρμαρά.

Η κατάσταση αυτή με τα πολεμικά ρωσικά πλοία να περνούν σχεδόν καθημερινά από τον Βόσπορο εκτραχύνεται όλο και πιο πολύ, ενώ οι Ρώσοι φαίνεται πως δεν καταλαβαίνουν τίποτα και εμφανίζονται όλο και πιο προκλητικοί μπροστά στην θέα της Κωνσταντινούπολης.

Οι εξελίξεις τρέχουν!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...