Προκαλεί ξανά η Τουρκία ! ‘’Κάναμε χάρη στην Κύπρο επειδή έχει εκλογές’’ !

Ο Τούρκος υπουργός ΕΕ, Βολκάν Μποζκίρ δήλωσε πως αν δεν αρθεί το καθεστώς για τη βίζα, έχουμε δικαίωμα να ακυρώσουμε τη συμφωνία επανεισδοχής.

«Ενώ υπάρχει θέμα με τη συνέχεια της Ευρώπης ενθαρρύνεται η συνέχιση της στάσης των μελών που είναι κακομαθημένα εντός της Ε.Ε.. Επιθυμούμε την επίλυση του Κυπριακού. Για να μην δημιουργηθεί μια ψυχολογία, η οποία να εμποδίσει τη λύση του Κυπριακού θα ανοίξουμε το κεφάλαιο 33 μέχρι τον Ιούνιο. Για τα άλλα κεφάλαια θέσαμε άρθρο στη δήλωση της συνόδου να ανοίξουν το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς», τόνισε.

«Μπορεί να πει κανείς ότι η κατάσταση του Αναστασιάδη ήταν κάτι σαν, αν πω "ναι" θα αφήσω τον εαυτό μου στις Βρυξέλλες, το σώμα μου θα επιστρέψει στην Κύπρο», τόνισε και συνέχισε: «Επειδή τον Μάιο θα γίνουν βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο δεν επιτρέψαμε να δημιουργηθεί μια τέτοια ψυχολογία».

«Ο όρος γι’ αυτό είναι να ανοίξουν τα πέντε κεφάλαια μετά τον Ιούνιο. Μέσα σε ένα χρόνο θα ολοκληρώσουμε τη διαδικασία ανοίγοντας και τα άλλα κεφάλαια», πρόσθεσε, ενώ όσον αφορά στη συμφωνία με την ΕΕ, ο Τούρκος υπουργός είπε ότι τον Ιούλιο θα αρθούν οι περιορισμοί βίζας για Τούρκους πολίτες ως αντάλλαγμα για τη συμφωνία επανεισδοχής.

«Θέσαμε όρο στη συμφωνία αυτή πως αν δεν αρθούν οι βίζες έχουμε δικαίωμα να ακυρώσουμε τη συμφωνία επανεισδοχής», είπε ο Βολκάν Μποζκίρ.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...