Η Τουρκία ένα βήμα πριν την εισβολή: Μετέφερε άρματα μάχης και α/α συστήματα Korkut στα σύνορα με την Συρία (vid) !

Η Τουρκία απέρριψε την σύσταση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που την καλούσε να σταματήσει τους βομβαρδισμούς κατά θέσεων των Κούρδων και σε έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου Ασφαλείας μετά και την προβοκάτσια στην Άγκυρα αποφασίζει εισβολή στην Συρία καθώς μετέφερε άρματα μάχης Μ60 και α/α συστήματα Κorkut στα σύνορα ενώ συνεχίζει να σφυροκοπά για πέμπτη ημέρα θέσεις των Κούρδων!

Η τουρκική εταιρεία Aselsan έχει αναπτύξει ένα αυτοκινούμενο α/α σύστημα με δίδυμο πυροβόλο γνωστό ως Korkut.

O μη επανδρωμένος πλήρως σταθεροποιημένος πύργος διαθέτει δύο συστήματα πυροβόλων KDC-02 των 35mm.

Το Korkut SSA επανδρώνεται από τρία άτομα, τον οδηγό, τον αρχηγό και τον πυροβολητή.

Η μονάδα Korkut ειναι εξοπλισμένη με το τρισδιάστατο σύστημα ραντάρ επιτήρησης X-Band με IFF και ηλεκτροπτικό σύστημα σκόπευσης σταθεροποιημένο με γυροσκόπια για την ανίχνευση στόχου ενώ μπορεί να συνδεθεί με σταθμό διοίκησης.

O Kurtulmuş ανέφερε ότι "Η Τουρκία δεν είναι πλέον ικανοποιημένη με απλά "άδεια" μηνύματα με τα οποία καταδικάζουν τις τρομοκρατικές ενέργειες αλλά περιμένουμε από την διεθνή κοινότητα να μας συμπαρασταθεί" .

"Αντιμετωπίζουμε ταυτόχρονες τρομοκρατικές επιθέσεις που σημαίνει ότι έχουν σχεδιαστεί από το ίδιο κέντρο και προσπαθούν να εκφοβίσουν την Τουρκία".
"Η επίθεση στοχεύει ολόκληρο το έθνος μας, καταδικάζουμε όσους πραγματοποίησαν αυτή την επίθεση, εκείνους που τους χρησιμοποίησαν ως εργαλεία, αυτούς που τους πρόσφεραν υποστήριξη, πληροφορίες και πολιτική υποστήριξη γι αυτές τις επιθέσεις".

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να δημιουργηθεί ακόμη ένα Qandil (ήταν αρχηγείο του PKK) στα νότια σύνορα της τόνισε ο Ρ.Τ.Ερντογάν ενώ κατηγόρησε ΗΠΑ, Ρωσία και Μ.Άσαντ για την υποστήριξη τους στο PYD.

"Θα πάρουμε τα αναγκαία μέτρα εναντίον των δομών που αποτελούν απειλή στην χώρα μας" είπε ο Ρ.Τ.Ερντογάν.

"Η Ρωσία διαπράττει εγκλήματα πολέμου και ο ΟΗΕ περιμένει να δει στοιχεία... Τι άλλο κοιτάτε; Τα νοσοκομεία βομβαρδίζονται" είπε ο Ερντογάν και κάλεσε τα ΗΕ να επιθεωρήσουν την κατάσταση.

"Η Ρωσία δεν πολεμά το ISIS στην Συρία. Η κρίση στην Συρία έφτασε σε αδιέξοδο λόγω της ρωσικής παρέμβασης" τόνισε.

"Δεν υπάρχει καλός ή κακός τρομοκράτης" και κάλεσε τις ΗΠΑ για μια ακόμη φορά να "αποφασίσουν αν είναι με το μέρος της Τουρκίας ή του PYD".

"Η Τουρκία θα συνεχίσει να σφυροκοπά τους ισλαμιστές επειδή μας βομβαρδίζουν (!) ενώ οι ΗΠΑ κακώς απέχουν"..

"Έχουμε φτάσει στο τέλος του δρόμου. Ή θα επιλύσουμε το θέμα της Συρίας ή θα εγκλωβίσει ολόκληρο τον κόσμο και θα οδηγήσει σε ντόμινο με ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα και παγκόσμιες επιπτώσεις"!

"Σήμερα οι κανόνες εμπλοκής μας έχουν να κάνουν με την ανταπόδωση σε ένοπλες ομάδες που μας επιτίθενται αλλά αύριο αν είναι απαραίτητο αυτοί οι κανόνες εμπλοκής θα επεκταθούν για να καλύψουν κάθε απειλή" είπε ο Ρ.Τ.Ερντογάν.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας, Yalcin Akdogan είπε ότι "Η Τουρκία θέλει μια ασφαλή λωρίδα εδάφους 10 χλμ βαθιά μέσα στην συριακή πλευρά των συνόρων συμπεριλαμβάνοντας την πόλη Azaz για να αποτρέψουμε προσπάθειες αλλαγής της δημογραφικής δομής της περιοχής και για ανθρωπιστικούς λόγους".

"Υπάρχει σε εξέλιξη ένα παιχνίδι με σκοπό την αλλαγή της δημογραφικής δομής αναγκάζοντας να αποχωρήσουν τουρκομανικές και αραβικές κοινότητες. Η Τουρκία δεν θα γίνει μέρος αυτού του παιχνιδιού" είπε ο Akdoğan.

Παράλληλα ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, İsmet Yılmaz, κατηγόρησε την Ρωσία ότι χρησιμοποιεί και χειραγωγεί το PYD και την ένοπλη πτέρυγα του το YPG ως "εργαλείο" στην Συρία.

"Το PYD και το YPG βλέπουν αυτή την σύγκρουση ως ευκαιρία, Κατέλαβαν την βάση Menagh με τη βοήθεια της Ρωσίας και διεξάγει πόλεμο δια αντιπροσώπων ειδικά στην περιοχή όπου ζουν Τουρκμένοι και Άραβες".

"Η Ρωσία έχει διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας καθώς το 88% των 7.200 επιδρομών της είναι κατά στόχων της αντιπολίτευσης και πολιτών.

"Η Τουρκία δεν θέλει να γίνει μέρος οποιουδήποτε πολέμου, παρόλ αυτά δεν θα διστάσουμε ναανταποδώσουμε για να προστατέψουμε τους νόμους και τα δικαιώματα του έθνους. Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Θα εκπληρώσουμε πλήρως τις υποσχέσεις μας στις επιχειρήσεις κατά της τρομοκρατίας" τόνισε.

"Το τουρκικό πυροβολικό δρα σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες εμπλοκής. Δεν έχουμε επιθετική στάση απέναντι στους Κούρδους. Άλλωστε εμείς τους ανοίξαμε την πόρτα μας στους Κούρδους του Κομπάνι και του Ιράκ όταν χρειάστηκε"...

Προς συμπαράσταση της Τουρκίας έσπευσε η γερμανίδα καγκελάριος Ά.Μέρκελ η οποία ζήτησε ξανά σήμερα "no fly zone" στην βόρεια Συρία και χαρακτήρισε την κατάσταση "ανυπόφορη".

"Η τωρινή κατάσταση στην Συρία παραμένει απαράδεκτη, θα βοηθούσε αν υπήρχε μια περιοχή όπου κανένα από τα εμπλεκόμενα μέρη δεν θα πραγματοποιούσε επιδρομές" είπε η Ά.Μέρκελ.

"Δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε με τους τρομοκράτες του ISIS αλλά αν μπορούσαμε να φτάσουμε σε συμφωνία μεταξύ των συμμάχων του Μ.Ασαντ και των συμμάχων της αντιπολίτευσης για ένα είδος ζώνης απαγόρευσης πτήσεων ως καταφύγιο για τους πρόσφυγες τότε αυτό θα έσωζε πολλές ζωές και θα βοηθούσε την πολιτική διαδικασία για το μέλλον της Συρίας" ανέφερε.

Ταυτόχρονα η Τουρκία φέρεται να επιταχύνει τις στρατιωτικές προετοιμασίες και τον συντονισμό της με την Σ.Αραβία.

Στο πλαίσιο αυτό ο Ρ.Τ.Ερντογάν είχε επικοινωνία με τον Βασιλιά της Σ.Αραβίας Salman.

"Συζήτησαν για την Συρία, τις ρωσικές επιθέσεις στην Β.Συρία και την "φύση" αυτών των επιθέσεων, την ανθρωπιστική κρίση και τις προετοιμασίες για την Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στην Κωνσταντινούπολη. Συμφώνησαν να εργαστούν για να σταμτήσουν οι επιθέσεις εναντίον της αντιπολίτευσης στην Συρία " όπως ανακοινώθηκε.

Tέλος σε δημοσκοπήσεις που γίνονται στην Τουρκία και παρουσιάζονται από τα ελεγχόμενα τουρκικά ΜΜΕ, εμφανίζουν τα 2/3 του τουρκικού λαού, το 61% των συμεμτεχόντων, να υποστηρίζουν μια χερσαία εισβολή στην Συρία καθώς και την συνέχιση των επιχειρήσεων εναντίον του PKK.








ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...