Στους 51 οι νεκροί από τη γρίπη ! Προσοχή όλοι σας !

Το φαινόμενο της γρίπης στην Ελλάδα έχει περάσει σε έξαρση που πλέον μπορεί να καταγραφεί και σε νούμερα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τα θύματα από τις επιπλοκές της γρίπης φτάνουν τους 51, ανάμεσα στους οποίους παιδιά και αρκετοί νέοι.

Στη ΜΕΘ νοσηλεύονται 144 ασθενείς, ενώ συνολικά από την αρχή του φαινομένου έχουν νοσηλευθεί 233 άτομα.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος κάνει έκκληση για τον εμβολιασμό του πληθυσμού, ειδικά των ατόμων που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Δυστυχώς όμως το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού παραμένει ακόμη ανεμβολίαστο, με αποτέλεσμα αρκετοί να νοσηλεύονται καθημερινώς σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ορισμένοι εκ των οποίων καταλήγουν.

«Η εικόνα αυτή μπορεί να αλλάξει με την πρόληψη, δηλαδή τον εμβολιασμό, και βεβαίως την έγκαιρη αντιμετώπιση της νόσου», τονίζει ο ΠΙΣ, προσθέτοντας ότι όσοι νοσήσουν από τη γρίπη πριν προλάβουν να εμβολιαστούν, να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους προκειμένου να λάβουν άμεσα αντι-ιική θεραπεία.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάσης Γιαννόπουλος δήλωσε σχετικά «Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί και εμπίπτουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου έστω και τώρα να εμβολιαστούν, διότι γρίπη και τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο θα έχουμε, και η κάμψη θα εμφανιστεί από τα μέσα Απριλίου» επισήμανε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...