Παραιτήθηκαν πέντε εισαγγελείς ! Σκάνδαλο με τους εισαγγελείς Ζημιανίτη και Τζαβέλλα !

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ τη νύχτα 5 εισαγγελείς που καταγγέλλουν τον Πρόεδρο της Ένωσης Εισαγγελέων Κ. Τζαβέλλα και τον Γ.Γ. Δημ. Ζημιανίτη ότι εξέδωσαν πραξικοπηματική ανακοίνωση κατά του Παπαγγελόπουλου, προσπαθώντας να καλύψουν τα λαμόγια του Δημοσίου που κυνηγάει ο υπουργός κατά της Διαφθοράς Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. 


Για συμπεριφορά μη αρμόζουσα όμως στις πρακτικές της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος με αφορμή την ανακοίνωση χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας καταγγέλλουν 5 μέλη του ΔΣ τον πρόεδρο της Ένωσης Κ. Τζαβέλλα και τον γενικό γραμματέα Δ. Ζημιανιτη. Οι πέντε διακεκριμένοι εισαγγελείς δηλώνουν οτι παραιτούνται απο το ΔΣ της Ένωσης με αφορμή την ανακοίνωση κατά της τροπολογίας Παπαγγελόπουλου με την οποία η πολιτεία επιχειρούσε ένα καίριο πλήγμα κατά της φοροδιαφυγής. 

Όπως σημειώνουν πήγες της Ε.Ε.Ε. η παραίτηση αυτή υποβάλλεται «Με αφορμή έκδοση ανακοίνωσης χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας».

Αναφέρουν χαρακτηριστικά:

Δήλωση παραίτησης

Με την παρούσα υποβάλλουμε την παραίτησή μας από το Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε. για λόγους απτόμενους της εσωτερικής λειτουργίας του Δ.Σ. ως συλλογικού οργάνου και δη του τρόπου λήψεως αποφάσεων επί θεμάτων μείζονος σημασίας για τον κλάδο.

Με τις θερμές ευχαριστίες μας για τη συνεργασία,

Με τιμή,
ΠΑρΑΣΚΕΥΑΣ ΑΔΑΜΗΣ - ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ

ΕΥΘΥΜΙΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΜΕΛΟΣ Δ.Σ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ - ΜΕΛΟΣ Δ.Σ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΟΥΛΗΣ - ΑΝ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Δ.Σ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ -ΤΑΜΙΑΣ Δ.Σ”

Αυτό που ουσιαστικά λένε τα παραιτηθέντα μέλη του ΔΣ είναι πως η εν λόγω ανακοίνωση εξεδόθη κατά τρόπο μη σύννομο και προφανώς για λόγους πολιτικούς και μόνον.

ΣΟΒΑΡΟ ΖΗΤΗΜΑ ηθικής τάξης προκάλεσε η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας, υπό την προεδρία του Κ. Τζαβέλλα και με γενικό γραμματέα τον Δημ. Ζημιανίτη, με την οποία παρέχει ουσιαστικά κάλυψη στους απατεώνες φοροφυγάδες που προσπαθεί να ξεσκεπάσει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλος.

 Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εκφράζει ανεξήγητες αντιρρήσεις σχετικά με την ψήφιση της τροπολογίας, με την οποία ουσιαστικά νομιμοποιούνται όλες οι λίστες φοροδιαφυγής, προβάλλοντας δευτερεύοντες λόγους μπροστά στο ύψιστο εθνικό συμφέρον που είναι η πλήρης αποκάλυψη των φοροφυγάδων, πλέον με την τροπολογία Παπαγγελόπουλου δεν έχουν άλλη επιλογή από το να γυρίσουν όλα τα κλεμμένα στο δημόσιο ταμείο.

Στην ανακοίνωση της η Ένωση, αφού υπογραμμίζει ότι δεν προηγήθηκε δημόσια διαβούλευση κάνει λόγο για “διάταξηπου εξυπηρετεί τη διεκπεραίωση εκκρεμούς ποινικής υπόθεσης και, επομένως, υπόκειται ευλόγως σε κριτική ως νομοθετική παρέμβαση ad rem” και συνεχίζει τονίζοντας “Συνακόλουθα, δεν αποφεύγει να δημιουργήσει την εντύπωση εργαλειακής χρησιμοποίησης της Δικαιοσύνης για την επίτευξη ορισμένης πολιτικής ή στόχου, που δεν είναι συμβατή με τους κανόνες καλής νομοθέτησης και σεβασμού των διακριτών ρόλων των πολιτειακών λειτουργιών”.

Η ανακοίνωση που λειτουργεί ουσιαστικά ως ασπίδα προστασίας των δήθεν δικαιωμάτων των φοροφυγάδων προκαλεί σοκ καθώς προσπαθεί να ναρκοθετήσει τον εθνικό στόχο που είναι η πλήρης αποκάλυψη και εξιχνίαση των λιστών φοροδιαφυγής. Μάλιστα προκαλεί σοκ το γεγονός ότι αυτή η προσπάθεια γίνεται από αυτούς που θα έπρεπε να λειτουργούν ως θεματοφύλακες του δημοσίου συμφέροντος στις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που λειτουργεί η χώρα. Και βέβαια αποδεικνύει πόσο σημαντική είναι η προσπάθεια του Δημ. Παπαγγελόπουλου να καθαρίσει τη Δικαιοσύνη. 

Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι ότι οι εισαγγελείς εγείρουν και θέματα συνταγματικότητας αναφέροντας ότι “η νέα διάταξη εισάγει, με τρόπο νομικά μη αποδεκτό, ειδική δικονομική αντιμετώπιση ορισμένων κατηγοριών εγκλημάτων και κατηγορουμένων, ώστε η μεταχείρισή τους, στο πεδίο της επί ίσοις όροις άσκησης των υπερασπιστικών τους δικαιωμάτων
να εγγράφεται ως ελεγχόμενη, όσον αφορά στη συμβατότητας με βασικές δικαιοκρατικές παραμέτρους, όπως αυτές έχουν παγιωθεί από την εσωτερική νομολογία, αλλά και από εκείνη του ΕΔΔΑ”. Δηλαδή εν ολίγοις μέμφονται τον υπουργό γιατί προσπαθεί να αφοπλίσει τους φοροφυγά δες!!!!!!

«Με το άρθρο 65 Ν 4356/2015 («Σύμφωνο συμβίωσης, άσκηση δικαιωμάτων, ποινικές κ.ά. διατάξεις») –το οποίο, μάλιστα προήλθε από τροπολογία μη υποβληθείσα σε δημόσια διαβούλευση, εισήχθη παρέκκλιση από την εφαρμογή του άρθρου 177 § 2 ΚΠΔ, ώστε για ορισμένες κατηγορίες κακουργημάτων (αρμοδιότητας του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος ή του Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς), εφεξής να επιτρέπεται κατ’ αρχήν η αποδεικτική αξιοποίηση στοιχείων που έχουν συλλέγει με μη νόμιμο τρόπο.

Με τη διάταξη αυτή, κατ’ ουσίαν επανέρχεται εν μέρει σε ισχύ η διάταξη ως είχε πριν την τροποποίησή της με το άρθρο 10 Ν3674/2008. Ο νόμος εκείνος επιχείρησε τότε να ευθυγραμμίσει τη διάταξη του άρθρου 177 § 2 ΚΠΔ με τη σχετική νομολογία του Ανωτάτου Ακυρωτικού. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΕ, με αφορμή την εκ νέου τροποποίηση της διάταξης αυτής, εκφράζει τις επιφυλάξεις του», αναφέρει η ανακοίνωση Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...