CIA: Ο πρόεδρος Ομπάμα κινδυνεύει από τα Drones !

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπαμα «ενημερώθηκε» από αξιωματούχους της CIA ότι δεν είναι απρόσβλητος από τα Drones.

Πηγές του Λευκού Οίκου αποκαλύπτουν ότι μια ομάδα ειδικών στην οποία πήραν μέρος στελέχη του Πενταγώνου, επιστήμονες από κέντρα ερευνών και της Υπηρεσίας Πληροφοριών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει φύλαξη στόχου, σταθερού είτε κινούμενου, από «αιφνίδιο πλήγμα από τον αέρα».

Η ομάδα συγκροτήθηκε τον Μάιο του 2014 όταν είχε ήδη γίνει γνωστή «η συμμετοχή» των ντρονς της CIA και τα αποτελέσματα της στη Μέση Ανατολή και στην κεντρική Ασία. «Έγιναν περισσότερες από 600 δοκιμαστικές πτησεις-εξορμησεις ντρονς σε διαφορετικές ώρες, ακόμη και τη νύχτα, σε διαφορετικούς στόχους, σε κινούμενα μέσα, σε διαφορετικές αποστάσεις και μελετήθηκαν τα αποτελέσματα από ειδικευμένους τεχνικούς», ενημέρωσε το Κογκρέσο κυβερνητικός αξιωματούχος το όνομα του οποίου δεν έγινε γνωστό. Πρόσθεσε ότι τα πορίσματα από τις «εντατικές δοκιμές» δημιουργούν νέας μορφής προβλήματα ασφαλείας.

Άλλες πηγές στην Ουάσιγκτον δίνουν ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για τα τεστ. Οι επτά «επιθέσεις» ντρονς στις 10 ήταν επιτυχείς–βρήκαν τον στόχο τους. Μόνο οι 4 στις 10 έγιναν αντιληπτές από τον στόχο και την «άμυνα» του.

Όταν η επίθεση συνέπιπτε με πτήση αεροπλάνου στην περιοχή είτε με «κρότους όμοιους με πυροβόλου όπλου» το αποτέλεσμα ήταν ακόμη πιο θετικό, το ντρονς να φθάνει ως 100% απαρατήρητο από τον στόχο. Η πορεία του ντρον δεν επηρεάστηκε σοβαρά από ηλεκτρονικές «παρεμβάσεις» ούτε από ατμοσφαιρικά φαινόμενα, θύελλες, κεραυνούς κ.α.

Τουλάχιστον 60 δοκιμές έγιναν με ντρονς-όπλο, δηλαδή ήταν εφοδιασμένα με εκρηκτικό υλικό και άλλες 15-20 με ντρονς «αθέατα» από ραντάρ είτε άλλα μέσα έγκαιρης επισήμανσης. Επίσης έγιναν «μια σειρά από δοκιμές σε διάφορες αποστάσεις», σε στόχους που να απέχουν ως και 2.400 χιλιόμετρα από το σημείο εκτόξευσης.

Υπενθυμίζεται ότι έχει γίνει σύσταση στον πρόεδρο Ομπαμα «να μη μένει πολύ ώρα εκτεθειμένος στο ύπαιθρο», λ.χ. να μη παίζει γκολφ, να μη κολυμπά σε ανοικτή πισίνα, θάλασσα κλπ. Τον περασμένο Μάιο κατέπεσε μέσα στον κήπο του Λευκού Οίκου «αδέσποτο» ντρον χωρίς να γίνει αντιληπτό προηγουμένως από το ειδικό ραντάρ του κτιρίου ούτε από την φρουρά που περιπολεί νύχτα-μερα στον κήπο και στην περιοχή του προεδρικού Μεγάρου.

Δεν είναι γνωστό αν ο πρόεδρος Ομπαμα συμμορφώθηκε με τις συστάσεις της φρουράς του.







ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...