ATHENS

ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΣΑΚΩΝΑ: «Παλεύω με τον καρκίνο αλλά θα βγω νικητής» !

Ο Κώστας Τσάκωνας, ακόμα και στα πολύ δύσκολα, δεν χάνει το θάρρος και το χιούμορ του -ούτε καν τώρα, που δίνει μια μεγάλη μάχη με την επάρατη νόσο. Μάλιστα, έκανε και μια πολύ σοβαρή χειρουργική επέμβαση.

Παλιά δραματική ελληνική ταινία θα μπορούσε να είναι η ζωή του Κώστα Τσάκωνα. Φτώχεια, σκληρή βιοπάλη, αρρώστιες, πόνος ήταν από παιδί η καθημερινότητά του. Ο πρωταγωνιστής που για 40 χρόνια χάρισε το γέλιο στον κόσμο πλέον περνά μια πολύ μεγάλη προσωπική περιπέτεια υγείας, καθώς μέσα σε όλα τα προβλήματα που τον είχαν χτυπήσει -ένα σοβαρό τροχαίο, ένας αδελφός με νοητική στέρηση, μια αδελφή με επιληψία που φρόντιζε- αντιμετωπίζει και τον καρκίνο!
Πρόσφατα χειρουργήθηκε στην ουροδόχο κύστη και εδώ και μία εβδομάδα νοσηλεύεται σε κεντρικό νοσοκομείο. Ωστόσο ελπίζει πως για άλλη μία φορά θα τα καταφέρει να βγει νικητής.

Ο γνωστός κωμικός προσπαθεί να μη χάσει το κουράγιο του και με το καυστικό του χιούμορ μονολογεί: «Εντάξει, ό,τι έκανα έκανα. Δεν φοβάμαι. Με περιμένει ο φίλος μου ο Μουστάκας εκεί πάνω, να κάνουμε θίασο». Βέβαια, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που νιώθει τον θάνατο να τον… αγγίζει, καθώς, όπως είχε πει σε συνέντευξή του, τον γνώρισε από τη μέρα που γεννήθηκε!
«Γεννήθηκα 7 μηνών. Ζύγιζα ελάχιστα και με πήγαν να με βαφτίσουν, γιατί ήμουν έτοιμος να πεθάνω. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ξεγέλασα τον θάνατο». Αργότερα, όπως μας είπε, είχε 3 φορές ατύχημα με μηχανάκι.

Η τελευταία ήταν το Σεπτέμβριο του 2004, στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, όπου στα καλά καθούμενα, από εκσκαφές που έκανε συνεργείο του Δήμου Αθηναίων, έπεσε ένα δέντρο στο κεφάλι του! Από τότε, όπως τόνισε ο ίδιος, ξεκίνησε ο Γολγοθάς του, καθώς κλονίστηκε η υγεία του, ενώ έτρεχε στα δικαστήρια για να βρει το δίκιο του και να πάρει αποζημίωση. «Πριν από λίγο καιρό βγήκε η απόφαση, ότι δικαιούμαι αποζημίωση 2.000 ευρώ», μας είπε ο ηθοποιός, ο οποίος άσκησε έφεση. «Μάλλον όμως δεν θα προλάβω…», λέει.

Δεν χάνει το κουράγιο του...

Από παιδί έχει περάσει δύσκολες στιγμές, αλλά ποτέ δεν έχασε το κουράγιο του. «Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τη μοίρα μας», μας είχε πει τότε που περνούσε δύσκολα. Όμως πάντα πάλευε και ξέφευγε από τις δυσκολίες. Αυτό κάνει και τώρα, με καρτερία. Παίρνει κουράγιο από τους δικούς του ανθρώπους, τη σύζυγό του, τον γιο τους, αλλά και από τον κόσμο, ο οποίος περνάει από το δωμάτιό του και του λέει: «Περαστικά. Θα το ξεπεράσετε και πάλι, κύριε Κώστα».

Όλοι τον αγαπούν και έχουν έναν καλό λόγο να πουν γι’ αυτόν. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος, ακόμα και σε μια τόσο δύσκολη στιγμή, δεν χάνει το κουράγιο και το χιούμορ του. Το μόνο που θέλει είναι να ξεπεράσει και αυτό το χτύπημα της μοίρας και να γυρίσει στο εργαστήριό του, στο σπίτι του στην Ηλιούπολη, για να ασχοληθεί με τα μαστορέματα που αγαπάει.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.