Η τουρκική προπαγάνδα στη Θράκη οργιάζει ! Η Αθήνα πρέπει άμεσα να "ξυπνήσει" !

Απίστευτη πίεση από την Τουρκία στη μειονότητα με... επιδότηση 800 ευρώ σε όποια οικογένεια υποχρεώνει τα κορίτσια της να φορέσει μαντίλα.

Όσο η Αθήνα θα «κοιμάται» και θα ασχολείται μόνο με τα πρωτογενή πλεονάσματα και τους αριθμούς που ποτέ δεν θα βγαίνουν, λόγω των σχεδιαζόμενων καταστροφικών μνημονιακών υποχρεώσεων, η Άγκυρα θα συνεχίσει να δρα ανεξέλεγκτη στις ευαίσθητες ακριτικές περιοχές, εμφανιζόμενη ως η «μητέρα – πατρίδα» των μελών της μουσουλμανικής μειονότητας.

Δημοσίευμα κάνει λόγο για χορήγηση επιδόματος 800 ευρώ, το οποίο προσφέρει η Τουρκία, στις οικογένειες της μειονότητας που διαμένουν στην Ξάνθη και την Κομοτηνή, εφόσον υποχρεώνουν τα κορίτσια – μέλη τους, να κυκλοφορούν με μαντίλα. Και έχουν στρέψει την προσοχή τους, ιδιαίτερα στις μαθήτριες των μειονοτικών σχολείων της ευρύτερης περιοχής της Θράκης.

Μέσω αυτής της «ενίσχυσης» είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη η επιδίωξη των Τούρκων, που δουλεύουν αθόρυβα εδώ και πολλά χρόνια την αύξηση της επιρροής τους στον πληθυσμό της Θράκης.

Στόχος τους; Να επιχειρήσουν την απόλυτη αποξένωση της μουσουλμανικής μειονότητας από οποιοδήποτε στοιχείο δεν εκφράζει τα τουρκικά πιστεύω, ώστε να την κρατήσει προσκολλημένη στην Τουρκία, παρεμβαίνοντας με τρόπο ωμό σε θέματα πίστης και ελεύθερης βούλησης.

Αλήθεια, η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία ποια πολιτική σκοπεύουν να εφαρμόσουν στις ακριτικές περιοχές μας, όπου είναι ξεκάθαρο ότι σε λίγα χρόνια θα αντιμετωπίσουν ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα; Και μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός των τελευταίων εθνικών εκλογών, από τις οποίες για πρώτη φορά στην ιστορία η Ροδόπη δεν εξέλεξε χριστιανό βουλευτή...

Η κυβέρνηση, το κόμμα του Ερντογάν και οι οργανώσεις που τον υποστηρίζουν και έχουν θρησκευτικά χαρακτηριστικά, ασκούν πολιτική μέσω θρησκευτικών αξιών.

Η πίεση που ασκείται από το τουρκικό κράτος στη μειονότητα σε ό,τι αφορά στη μαντίλα έχει πολλά επίπεδα. Πριμοδοτούνται όσες οικογένειες στέλνουν τα κορίτσια τους στο σχολείο με μαντίλα.

Αντιθέτως, φέρονται να δέχονται έντονες πιέσεις, ακόμα και αντίποινα όσες οικογένειες δεν επιβάλλουν τη μαντίλα στα παιδιά τους!

Η Ελλάδα οφείλει να στρέψει άμεσα την προσοχή της στην Θράκη.

Πριν να είναι αργά...

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...