ATHENS

Φωτιά στην Τουρκία, καίνε σπίτια Κούρδων σε όλη τη χώρα !

Βόμβα έτοιμη να εκραγεί είναι η Τουρκία με το φιτίλι να φτάνει όλο και πιο κοντά προς το τέλος, καθώς το νέο κεφάλαιο του εμφυλίου παίρνει μεγάλες διαστάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ύστερα από την πρόσφατη επίθεση του PPK, η οποία κόστισε τη ζωή σε 16 Τούρκους στρατιώτες, ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων καθώς πλήθη Τούρκων εθνικιστών ξεχύθηκαν σε όλους τους δρόμους της Τουρκίας, με μεγαλύτερη ένταση στα δυτικά, απαιτώντας εκδίκηση.

Το ξέσπασμα των Τούρκων εναντίων των Κούρδων είχε πολλές μορφές αλλά ένα πραγματικό στόχο και αυτός δεν είναι άλλος από την αποσυμπίεση του έντονου κλίματος μιας χώρας έτοιμη να καταρρεύσει.

Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Άγκυρα, Σπάρτη, Μερσίνα δεν είναι παρά λίγες μόνο από τις πόλεις που δέχτηκαν την οργή των Τούρκων καθώς εξαγριωμένα πλήθη άνοιξαν πυρ στον αέρα, σχημάτισαν αυτοκινητοπομπές, εισέβαλαν σε σπίτια και καταστήματα πολιτών κουρδικής καταγωγής αφήνοντας πίσω τους πολυάριθμους τραυματίες μεταξύ των οποίων και παιδιά.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων χτυπήθηκαν και τα υπεραστικά λεωφορεία, τα οποία αφού τα σταματούσαν έκαναν έλεγχο των επιβαινόντων προπηλακίζοντας όσους Κούρδους είχαν την ατυχία να βρίσκονται σε κάποιο από αυτά.

Από την οργή των Τούρκων εθνικιστών δεν γλίτωσαν ούτε τα γραφεία του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών, τα οποία και παραδόθηκαν στις φλόγες.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.