ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ! Δεν ισχύει το όριο των 420 ευρώ για αυτή την εβδομάδα !

Για τα νέα δεδομένα που θα ισχύουν από αύριο Δευτέρα στις τράπεζες, οι οποίες ανοίγουν μετά από τρεις εβδομάδες τραπεζικής αργία, μίλησε στο MEGA η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη, η οποία έστειλε το μήνυμα ότι η φερεγγυότητα των ελληνικών τραπεζών είναι δεδομένη και κάλεσε τους καταθέτες να επιστρέψουν τα χρήματα στις τράπεζες και να συμβάλουν με αυτόν τον τρόπο στη σταθεροποίηση του συστήματος.

Σε ό,τι αφορά τις αναλήψεις, η κ. Κατσέλη εξήγησε ότι αυτή την εβδομάδα, από Δευτέρα 20 έως Παρασκευή 24 Ιουλίου θα μπορεί κάποιος να πάρει ή κάθε μέρα 60 ευρώ ή σωρευτικά έως 300 ευρώ στο τέλος της εβδομάδας.

Από το Σάββατο 25 Ιουλίου, και για κάθε εβδομάδα που ακολουθεί, δηλαδή Σάββατο με Σάββατο, θα μπορεί κάποιος να παίρνει ή κάθε μέρα 60 ευρώ ή σωρευτικά έως 420 ευρώ σε μία ανάληψη, στο τέλος της εβδομάδας.

Όπως ξεκαθάρισε η Λούκα Κατσέλη, εάν κάποιος δεν πάρει αυτή την εβδομάδα τα 300 ευρώ, δεν θα μπορεί να πάρει την επόμενη που ακολουθεί 300 ευρώ + 420 ευρώ, αλλά μόνο τα 420 ευρώ. Η ίδια τόνισε ότι από το Σάββατο 25 Ιουλίου και μετά για κάθε εβδομάδα το ποσό των 420 ευρώ σωρευτικά θα μπορούν να σηκώνουν και οι συνταξιούχοι.

Αναφορικά με τις τραπεζικές θυρίδες, η κ. Κατσέλη είπε ότι κάθε πολίτης έχει ελεύθερη πρόσβαση σε αυτές, ωστόσο -όπως σημείωσε- πολλές τράπεζες, επειδή υπάρχουν πολλές θυρίδες σε κάποια υποκαταστήματα, ζητούν να υπάρχει ραντεβού για να αποφευχθεί συνωστισμός και να υπάρξει καλύτερη εξυπηρέτηση.

Για τους λογαριασμούς, η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών δήλωσε ότι απαγορεύεται να ανοίγονται νέοι, καταθετικοί ή όψεως, να προστίθενται συνδικαιούχοι ή να ενεργοποιούνται αδρανείς λογαριασμοί.

Επισήμανε όμως ότι προβλέπονται εξαιρέσεις για συγκεκριμένες περιπτώσεις. Για παράδειγμα, μπορούν να ανοιχθούν νέοι λογαριασμοί για μισθοδοσία, για υποχρεώσεις προς το ίδιο το πιστωτικό ίδρυμα, για καταβολή νέων συντάξεων ή επιδομάτων, για εξυπηρέτηση νεοϊδρυθέντων νομικών προσώπων και επιχειρήσεων. Όλες αυτές οι περιπτώσεις, σημείωσε η κ. Κατσέλη, αναφέρονται αναλυτικά στην ΠΝΠ που έχει εκδοθεί.

Για τα δάνεια, η Λούκα Κατσέλη δήλωσε ότι κάποιος μπορεί να εξοφλήσει τη δόση του μέσω λογαριασμού, αλλά δεν μπορεί καταβάλει μεγαλύτερο ποσό ή να εξοφλήσει ολόκληρο το δάνειο.

Εν όψει του ανοίγματος από αύριο των τραπεζών και της διεύρυνσης του κύκλου εργασιών τους, η κ. Κατσέλη υπογράμμισε ότι «η φερεγγυότητα των τραπεζών μας είναι δεδομένη και πιστοποιείται από την ΕΚΤ σε τακτά χρονικά διαστήματα», σημειώνοντας όμως ότι «η ρευστότητα που υπάρχει στο σύστημα εξαρτάται από εμάς τους ίδιους».

Όπως είπε, «αν δεν είχαν φύγει πάνω από 40 δισ. καταθέσεις από το τραπεζικό σύστημα όλη την τελευταία περίοδο και είχαν μείνει στις τράπεζας, δεν θα είχαμε πρόβλημα ρευστότητας».

«Τα χρήματα αυτά που μένουν στις καταθέσεις είναι η πηγή ρευστότητας για την οικονομία μας, η πηγή των δανείων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ή και για τις μεγαλύτερες, δίνονται δάνεια, κινείται έτσι η οικονομία και η αγορά, μειώνεται η ανεργία…» επισήμανε και πρόσθεσε: «Αν θέλουμε εμείς ως Έλληνες και Ελληνίδες να εξασφαλίσουμε τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, την οικονομική ανάκαμψη και την έξοδο από αυτή την κρίση, πρέπει να κάνουμε όλοι αυτό που πρέπει, να εμπιστευθούμε τις τράπεζές μας, να αφήσουμε τα χρήματά μας ή να τα βγάλουμε από τα σεντούκια και τα σπίτια μας, όπου δεν είναι και ασφαλή, να τα βάλουμε στις τράπεζές μας και να κινήσουμε έτσι την οικονομία μας».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...