ATHENS

Η Ελλάδα αυτοκτονεί ή τελικά έχει σχέδιο διάσωσης;

Η επιμονή της ελληνικής κυβέρνησης ίσως να είναι το πιο περίπλοκο πράγμα για την ελληνική κρίση, επισημαίνει σε άρθρο του Bloomberg View, ο Leonid Bershidsky, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα οικονομικά αυτοκτονεί μιας και δεν παίρνει απόφαση να προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω.

Ο αρθογράφος επικαλείται τις πρόσφατες δηλώσεις του Ηans Werner Sinn, ο οποίος είναι πρόεδρος του ινστιτούτου Ifo στο Μόναχο, και ανέφερε ότι ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης συμβάλλουν στη βύθιση της ευρωζώνης σε μια οικονομική τρύπα.

Ο Bershidsky διευκρίνησε πως αυτή είναι μια παλιά εμμονή του Sinn με τα ισοζύγια των χωρών στο διατραπεζικό σύστημα πληρωμών της ευρωζώνης. Συγκεκριμένα, όταν οι Έλληνες βγάζουν τα λεφτά τους από μια ελληνική τράπεζα η οποία είναι υπόχρεη στη κεντρική τράεζα της Ελλάδας για το συγκεκριμένο ποσό τότε αυτή ανοίγει μια χρέωση στην ΕΚΤ, πράγμα που δημιουργεί πρόβλημα κυρίως σε βάρος της ίδιας της Ελλάδας.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.