ATHENS

Απίστευτο! Aνοίγουν Έκτακτη Μονάδα Περίθαλψης για άνδρες θύματα βιασμού !

Το νέο μεταδόθηκε απο τα Σουηδικά μέσα και αναφέρεται πως στη Στοκχόλμη ανοίγει η πρώτη μονάδα περίθαλψης για άνδρες που υπέστησαν βιασμό και μάλιστα θα διαθέτει και μονάδα έκτακτων περιστατικών.

Η Μονάδα περίθαλψης ονομάζεται Södersjukhuset και θα ανοίξει τον Οκτώβριο.

«Η γενική αντίληψη είναι ότι οι άνδρες δεν μπορούν να βιάζονται," είπε η Lotti Helström, " αλλά αυτό είναι ψέμα" ανέφερε η υψηλόβαθμη ιατρός.

"Σε μελέτες, οι επιπτώσεις στην υγεία φαίνεται είναι μεγαλύτερες για τους άνδρες, τόσο από την άποψη της σωματικής υγείας και όσο και απο την άποψη της ψυχικής υγείας. " και πρόσθεσε πως ο βιασμός ανδρών είναι ταμπού και δεν συζητείται.

Είπε, επίσης, ότι οι άνδρες είναι πολύ πιθανό να βιαστούν από άλλους άνδρες παρά από τις γυναίκες, κάτι που καταδεικνύει το πρόβλημα σεξουαλικού προσαναντολισμού και τις επιθέσεις μίσους.

370 περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης σε άνδρες έχουν αναφερθεί σε όλη τη Σουηδία το 2014, σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο. Ωστόσο, οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος.

Η Σουηδία έχει τη δεύτερη υψηλότερη συχνότητα βιασμών σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τις πρόσφατες έρευνες.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.