ATHENS

ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ !!! Μονομαχία απόψε στη Βουλή στην προ ημερησίας συζήτηση !!! Που «ποντάρει» ο Τσίπρας !!!

Συναγερμός έχει σημάνει στα κομματικά επιτελεία ενόψει της αποψινής έκτακτης σύγκλισης στη Βουλή. Μάλιστα, όπως φαίνεται, όλα τα ενδεχόμενα θεωρούνται ανοιχτά, ακόμα και αυτό της άμεσης προσφυγής στις κάλπες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία, παράλληλα με την ενημέρωση που θα κάνει ο κ. Τσίπρας αναμένεται να καλέσει την αντιπολίτευση να συμβάλει στη διαμόρφωση αρραγούς εθνικού μετώπου για την αποτροπή των ισοπεδωτικών πιέσεων των δανειστών. Το δίλημμα, ιδιαίτερα προς το χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα είναι εάν θα επιλέξει να ταχθεί στη μάχη αυτή στο πλευρό της κυβέρνησης ή θα συνεχίσει την πολεμική της.

Στο παρασκήνιο πάντως οργιάζουν από χθες οι φήμες ότι ο κ. Τσίπρας θα συνδυάσει την αποψινή του εμφάνιση με μια κίνηση-έκπληξη, όπως το να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Αν και από το Μέγαρο Μαξίμου λέγεται ότι δεν σκέφτονται κάτι τέτοιο, υπάρχει η άποψη ότι με αυτόν τον τρόπο ο πρωθυπουργός -ενόψει της επόμενης φάση των σκληρών διαπραγματεύσεων- θα συσπειρώσει το κυβερνητικό στρατόπεδο και θα φέρει σε δύσκολη θέση την αντιπολίτευση.

Ένα δεύτερο σενάριο που διακινείται αφορά στη σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το θέμα τίθεται ήδη από διάφορες πλευρές, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο αυτό συζητήθηκε και στο Μέγαρο Μαξίμου. Όμως επικράτησε η άποψη ότι, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, είναι προτιμότερο να γίνει δημόσια συζήτηση στη Βουλή, ώστε να φανεί καθαρά σε τι συμφωνεί και σε τι διαφωνεί κάθε κόμμα. Αυτός είναι και ο λόγος που δόθηκε στη δημοσιότητα η ελληνική πρόταση προς τους δανειστές.

Την ίδια ώρα, όμως, σύμφωνα με τη Δημοκρατία, η διέξοδος των εκλογών υποστηρίζεται από ολοένα και περισσότερα κυβερνητικά στελέχη, που τονίζουν ότι, ακόμη και αν επιτευχθεί συμφωνία, η υλοποίηση της θα μοιάζει με ναρκοπέδιο.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.