ATHENS

Συναγερμός στις ΗΠΑ- Κινέζοι χάκερς υπέκλεψαν ευαίσθητα και απόρρητα στοιχεία !!!

Η εφημερίδα Washington Post και το πρακτορείο Associated Press αποκάλυψαν πως χάκερς απο την Κίνα υπέκλεψαν δεδομένα εκατομμυρίων αμερικανών δημόσιων υπαλλήλων, και κατάφεραν να συλλέξουν πληροφορίες για προσωπικό που έχει πρόσβαση σε ευαίσθητα ή απόρρητα δεδομένα και πρόσθεσε πως η τράπεζα δεδομένων περιέχει τους φακέλους σχεδόν όλων των εκατομμυρίων αμερικανών δημόσιων υπαλλήλων ή εργολάβων που έχουν πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες, όπως πχ στα στρατιωτικά απόρρητα.

"Πρόκειται για μια εν δυνάμει καταστροφή σε όρους αντικατασκοπείας", δήλωσε ο Τζόελ Μπρένερ, πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής αντικατασκοπείας στη Washington Post.

Ο εκπρόσωπος του Γραφείου Διαχείρισης Προσωπικού (OPM), που διαχειρίζεται τη βάση δεδομένων, επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του την πειρατεία και δήλωσε "Υπάρχουν "πολλές πιθανότητες" να εκλάπησαν πηροφορίες ασφαλείας που αφορούν "νυν, πρώην ή εν δυνάμει" ομοσπονδιακούς εργαζομένους και άλλους μισθωτούς που πρέπει να διαθέτουν άδεια πρόσβασης σε εμπιστευτικές πληροφορίες για να μπορούν να εργαζονται με τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες" ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες υπάρχουν πολλές πιθανότητες να έχουν κλαπεί στοιχεία για το προσωπικό της CIA .

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κρατά επιφυλάξεις στο αν οι χάκερς ήταν απο τη Κίνα και δεν προέβη σε κατηγορίες, τουλάχιστον δημόσια.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.